Callos

Callos

Un plat típic d’hivern amb sabors intensos

Aquí teniu com fer un deliciós plat de callos, que també podeu trobar ja elaborat per Cuinats Jotri! I els acompanyarem amb una Feral American Pale Ale de Cerveses Artesanes Bripau. Tothom a taula, salut!

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 1kg de callos
  • 2 grans d’all
  • 1 ceba
  • 1 xoriço
  • 1 botifarra
  • 200g de cansalada
  • 2 fulles de llorer
  • Sal i pebre
  • 1 culleradeta de pebrot de romesco en pot
  • 1 culleradeta de pebre vermell
  • 2 cayenas
  • 2 tomàquets
  • Oli

 

Elaboració de la recepta

  1. Coem els callos
    • Coem els callos amb l’aigua justa i una mica de sal. Coem durant 45 minuts des que l’aigua bulli o 3 hores si coem en una olla normal.
  2. Afegim la carn
    • Passat el temps, afegim el xoriço, la botifarra i la cansalada. Tornem a coure, 15 minuts més si ho fem en olla a pressió i 45 minuts més si és olla normal.
  3. Fem el sofregit
    • En una altra olla normal, afegim un raig d’oli a foc suau i quan estigui calent incorporem grans d’alls picats. Després afegim la ceba picada i els bitxos de caiena. Rectifiquem de sal i deixem cuinar 10 minuts remenant de tant en tant.
    • Agreguem el tomàquets pelats i trossejats i cuinem 10 minuts més. Després el pebrot de romesco, remenem i retirem del foc. Empolvorem amb el pebre vermell i barregem.
  4. Incorporem els callos
    • Incorporem els callos, l’agua de cocció i la carn a la olla. Barregem tots els ingredients i tornem a cuinar durant 20 minuts més fins que tots els sabors estiguin ben integrats.
  5. Servim
    • Servim fent que en cada ració hi hagi una mica de tot. Bon profit!

 

Maridatge

Podem acompanyar aquest plat amb una Feral American Pale Ale de Cerveses Artesanes Bripau, una cervesa de color d’ambre daurat bastant translúcida i mig tèrbola. D’escuma fina i bastant persistent, de color lleugerament trencat i formant garlandes. En nas trobem primer els llúpols, i de fons els malts. Aromes de fruits cítrics, llimona i una mica de pinya. Notes florals. En boca l’amargor és agradable i lleugerament persistent, cos mig i carbonatació moderada. Tornem a trobar la pinya i els fruits cítrics, aportats per la varietat dels llúpols utilitzats. Perfil dolç agradable de forneria i massa de pa.

Cervesa Feral Bripau

Cervesa Feral Bripau

Recepta extreta de: https://www.cocinacaserayfacil.net/callos-a-la-madrilena-receta-facil-abuela/