Rap amb parmentier de piquillos i avellanes

Rap amb parmentier de piquillos i avellanes

Una recepta festiva i irresitible

Avui fem un plat ben festiu! Rap amb parmentier de piquillos i avellanes de Bernau Herbes! Una idea genial per aquests nadals que podem acompanyar amb un vi blanc Principia Mathematica d’Alemany i Corrió. Salut!

 

Ingredients per a la recepta (4 comensals)

  • 4 cues de rap
  • 460 grams de patates
  • 50 grams de pebrots del piquillo
  • 3 grans d’all
  • Nou moscada
  • Pebre negre
  • 120 grams mongetes verdes
  • 30 grams d’avellanes de Bernau Herbes
  • Oli d’oliva
  • Sal

 

Elaboració de la recepta

  1. Mesclem les patates amb all sofregit i els pebrots del piquillo
    • Coem les patates com si fessim un puré. Mentrestant pelem i laminem els grans d’all i els sofregim a foc lent en una paella amb oli d’oliva. Quan les patates estiguin fetes, les posem en un bol ampli, incorporem el sofregit d’alls amb el seu oli i els pebrots del piquillo.
  2. Fem el parmentier
    • Afegim una mica d’aigua de la cocció de les patates, nou moscada, pebre negre, sal i oli d’oliva i tritura. Si volem alleugerir el parmentier, podem afegir una mica de llet calenta, sempre tastant i rectificant espècies i sal. Reservem.
  3. Cuinem les mongetes
    • Rentem les mongetes tendres i les tallem en tires fines, coem en aigua amb sal durant uns 5-10 minuts conservant la seva textura cruixent, quan estiguin amb la textura destijada refredem en un bol amb aigua freda, escorrem i reservem.
  4. Cuinem el rap i piquem les avellanes
    • Tallem les cues de rap si són molt grans i les salem a el gust, les cuinem a la planxa amb una mica d’oli d’oliva. Piquem les avellanes al morter.
  5. Servim
    • Servim el tap amb parmentier de piquillos servint el puré com a base del plat, disposem sobre ell la cua de rap coronant amb la juliana de mongetes verdes. Acabem empolvorant les avellanes torrades i regant amb un filet d’oli d’oliva verge extra.

 

Maridatge

Podem acompanyar aquest plat amb un Principia Mathematica d’Alemany i Corrió, un vi de vinyes velles de Xarel·lo criat en bóta, estructurat, honest, fresc i d’una sensibilitat acusada.

Principia Mathematica d’Alemany i Corrió

Principia Mathematica d’Alemany i Corrió

Receota extreta de: https://gastronomiaycia.republica.com/2008/11/22/receta-de-rape-con-parmentier-de-piquillos/