Rap amb parmentier de piquillos i avellanes
Una recepta festiva i irresitible
Avui fem un plat ben festiu! Rap amb parmentier de piquillos i avellanes de Bernau Herbes! Una idea genial per aquests nadals que podem acompanyar amb un vi blanc Principia Mathematica d’Alemany i Corrió. Salut!
Ingredients per a la recepta (4 comensals)
- 4 cues de rap
- 460 grams de patates
- 50 grams de pebrots del piquillo
- 3 grans d’all
- Nou moscada
- Pebre negre
- 120 grams mongetes verdes
- 30 grams d’avellanes de Bernau Herbes
- Oli d’oliva
- Sal
Elaboració de la recepta
- Mesclem les patates amb all sofregit i els pebrots del piquillo
- Coem les patates com si fessim un puré. Mentrestant pelem i laminem els grans d’all i els sofregim a foc lent en una paella amb oli d’oliva. Quan les patates estiguin fetes, les posem en un bol ampli, incorporem el sofregit d’alls amb el seu oli i els pebrots del piquillo.
- Fem el parmentier
- Afegim una mica d’aigua de la cocció de les patates, nou moscada, pebre negre, sal i oli d’oliva i tritura. Si volem alleugerir el parmentier, podem afegir una mica de llet calenta, sempre tastant i rectificant espècies i sal. Reservem.
- Cuinem les mongetes
- Rentem les mongetes tendres i les tallem en tires fines, coem en aigua amb sal durant uns 5-10 minuts conservant la seva textura cruixent, quan estiguin amb la textura destijada refredem en un bol amb aigua freda, escorrem i reservem.
- Cuinem el rap i piquem les avellanes
- Tallem les cues de rap si són molt grans i les salem a el gust, les cuinem a la planxa amb una mica d’oli d’oliva. Piquem les avellanes al morter.
- Servim
- Servim el tap amb parmentier de piquillos servint el puré com a base del plat, disposem sobre ell la cua de rap coronant amb la juliana de mongetes verdes. Acabem empolvorant les avellanes torrades i regant amb un filet d’oli d’oliva verge extra.
Maridatge
Podem acompanyar aquest plat amb un Principia Mathematica d’Alemany i Corrió, un vi de vinyes velles de Xarel·lo criat en bóta, estructurat, honest, fresc i d’una sensibilitat acusada.
Principia Mathematica d’Alemany i Corrió
Receota extreta de: https://gastronomiaycia.republica.com/2008/11/22/receta-de-rape-con-parmentier-de-piquillos/