Arriba Nadal i, com és tradició, mai pot faltar un bon farciment de dolços a taula. Per defugir dels tradicionals torrons, neules i xocolates, la nova pastisseria arriba de la mà de  la Pastisseria Barcelona, guardonada a la millor pastisseria de Catalunya aquest 2019 pel Gremi de Pastissers.

Els torrons de pranilé i trufa són les grans apostes d’aquesta temporada. Entre les novetats, destaca el torró Mediterrani, inspirat en el pastís de l’estiu, elaborat amb praliné d’ametlla blanca amb pell de llimona confitada i cruixent de neules amb cobertura de xocolata blanca. El torró xoco-gerds també és una de les noves delícies de la Pastisseria Barcelona que juga amb els sabors afrodisíacs de la gerd.

Innovació pastissera

Els troncs nadalencs són la nova aposta per amenitzar les postres. En forma de branca, el tronc garnalda és una mousse lleugera de llima i compota de gerds a l’interior de la peça. La base és de pa de pessic tendre amb ametlles. O bé, també es pot trobar nevat amb una elaboració de mousse de nata i vainilla, compota i mousse de cirera amb una base de pa de pessic Sacher amb neules.

Torna la poma d’or, la mousse de poma cuita al forn amb caramel semi líquid, compota de poma, esponjós de vainilla amb una fina base de pa de pessic farcida de nous. Una de les recomanacions és l’individual Gold, la combinació perfecta pels amants de la xocolata pura i el Whisky. Per tancar bé l’any, el pastís de Cap d’Any. Una doble capa de mousse, de fruits vermells amb compota de gerds a l’exterior, i de cava a l’interior.

Respectant les tradicions, tampoc faltaran els tortells de reis de quatre sabors  i textures diferents: de crema, de massapà, de nata, i el de la Pastisseria.

La mousse pren el relleu

El projecte emprenedor de Josep Maria Rodríguez, guardonat com al pastisser més innovador del 2019, busca impulsar una nova mirada de la pastisseria i aposta pel joc entre textures i sabors que presenta cada peça. El pastís presenta una porció individual i concentrada amb la intenció de trobar l’equilibri harmònic que busca definir el tall perfecte perquè el resultat sigui òptim.

Les peces es composen d’una mousse, un cremós i un cruixent amb l’interior gelatinós. A vegades, s’afegeix una compota o pa de pessic per donar-li capes de textures diferents. I així, va experimentant amb noves combinacions per tal d’aconseguir peces úniques i diferents adequades a les diferents estacionalitats de l’any.

Cal Jan, la nova pastisseria de Tarragona

La innovació de Rodríguez i Hoffman s’expandeix per Catalunya i arriba a terres tarragonines de la mà de Magí Rovira i Rafel Aguilera. Cal Jan és un projecte emprenedor que segueix la línea de la nova pastisseria de Rodríguez. Pastissos individuals farcits de mousse i la culminació a l’epicentre de gelatina amb una base de cruixents.

La pastisseria originària de Torredembarra també és experta en l’elaboració dels tradicionals panettones de tots els sabors. Enguany, han creat un de fins a quatre quilograms.

Et recomanem:

Les 7 cafeteries de moda a Girona

Farceix la taula de nous sabors aquest Nadal!