Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar, i Lucía Viz, advocada de Barcelona, han sigut els gunyadors del premi Vila Viniteca de Tast per Parelles. El certamen ha celebrat la seva 13ena edició a la Casa Llotja de Mar. El guardó està quantificat en un premi de 30.000 euros.
Rubén Pol i Lucía Viz guanyadors del premi Vila Viniteca
El segon lloc de la classificació –premiat amb 7.000 euros– ha sigut per a la parella formada per Delia Baeza, del bar de vins La Fisna, i David Villalón, del bar de vins Angelita, tots dos de Madrid. El bronze –recompensat amb 3.000 euros– ha recaigut en els francesos Eric Bordas, psicoanalista, i François Breteau, comerciant de vins a la regió d’Aquitània.
La participació global del certamen ha estat d’un total de 120 parelles que tenien com a repte descobrir les característiques –país, denominació d’origen, any i varietat de raïm entre d’altres– de diferents vins del món davant d’un públic format per més de 1.000 assistents.
Dues fases diferenciades del Vila Viniteca
A la fase final s’han tastat set vins: Ca’ del Bosco Annamaria Clementi 2010 (Franciacorta DOCG), Rovellats Gran Reserva Brut Nature 2013 (DO Cava), Gutiérrez de la Vega Casta Diva Cosecha Dorada 2018 (DO Alacant), Artífice Llanito Perera 2017 (DO Ycoden Daute Isora), Chandon de Briailles Corton-Bressandes Grand Cru 2014 (de Borgonya), Abel Mendoza Jarrarte Joven 2019 (DOCa Rioja) i Ao Yun 2014 (Shangri-la, la Xina).
El Tast per Parelles de Vila Viniteca és obert al públic tant a aficionats com a professionals del sector i el seu objectiu principal és la promoció de la cultura del vi. El fet de ser una competició per parelles exigeix una bona coordinació entre els participants, ja que totes les respostes s’han d’acordar amb el company.
Vila Viniteca vol promocionar el vi
Aquest premi ofereix una excepcional oportunitat de tast a professionals i amateurs, el seu objectiu és promocionar la cultura del vi i la seva singularitat és el fet de tastar en parella, ja que obliga a consensuar amb el company les sensacions, els sabors i les aromes percebudes.
El premi consta de dues fases diferenciades. En la primera –la classificatòria– es tasten set vins i, de les 120 parelles que hi participen, només 10 passen a la següent fase, la gran final, en què es tasten set vins més. Durant la celebració del certamen el públic assistent també ha pogut descobrir els vins de 66 bodegues i degustar un bufet de formatges en el qual s’han servit 2.000 plats amb productes de 13 formatgeries d’Espanya, Itàlia i Holanda.
Les 10 parelles finalistes:
- Paco Hoya Muñoz y José Cano Peña
- Eric Bordas y François Breteau
- Rubén Pol Ramon y Lucía Viz Giménez
- Jaime Fernández Domínguez y Santiago Rivas Muñoz
- Roc Gramona Simó y Ricard Rofes Salsench
- Roberto Santana Morales y Alfonso Torrente Solana
- Delia Baeza Orallo y David Villalón Ferrero
- Pierre Citerne y Brunnhilde Claux
- Álvaro Ribalta Millan y Tom Parker Luke
- Ramon Sadurní Roig y Maria Gloria Collell Puig
Et recomanem:
Marc Ribas estrena llibre: “En marxa cuina!”