Postres típics de Quaresma i Setmana Santa famoses en tot el territori.
Ingredients per aquests postres:
- Diverses barres de pa dur (tantes com rostes es volen fer)
- Mig litre de llet
- Sucre
- Dos ous
- Canyella
- Sal i oli
Preparació:
- Primer de tot, tallarem la barra de pa a llesques primes. Després, en un bol, posarem el mig litre de llet, una mica de sal i la canyella. Remullem les llesques de pa en aquesta barreja i deixem que s’empapin bé. Després deixem que expulsin la llet sobrant.
- Tot seguit, batem els dos ous sencers i passem les llesques pels ous batuts amb cura de que el pa no es trenqui. Posem una paella a escalfar amb oli i anem afegint les llesques fins que quedin rosses.
- Quan ja estiguin les llesques rosses, les posem en un plat, tirem sucre per sobre i ja les podem gaudir!
- Aquestes rostes de Santa Teresa es poden acompanyar amb anís, moscatell, vi ranci, cava brut, mel, etc.