recepta bacallà gratinat pairo fish

Sofisticada recepta per gaudir d’un divendres de Quaresma!

 

Ingredients per la recepta:

  • 4 talls de morro de bacallà de Pairó Fish
  • Mig grans d’all cru
  • Llimona
  • 1 ou
  • 2 clares d’ou
  • Oli d’oliva verge i sal
  • Farina
  • Salsa de tomàquet
  • Porro i pastanaga

 

Preparació:

  1. Primer, cal fer la mussolina. Per fer-la cal fer all-i-oli amb el mig gra d’all perquè ens ha de quedar suau. Una vegada tinguem fet l’all-i-oli, el barregem amb les dues clares d’ou lentament remenant amb un moviment de baix a dalt.
  2. Un cop tenim la mussolina, és hora d’anar a pel bacallà de Pairó Fish. L’hem de fregir lleugerament amb oli ben roent, per totes les seves cares. L’hem de deixar una mica cru encara.
  3. Un cop tenim el bacallà mig cru, el posem en una safata de forn i per sobre hi col·loquem la mussolina i ho gratinem al forn. Al fons del plat podem posar salsa de tomàquet. Mentre el peix es va gratinant al forn, saltegem el porro i la pastanaga tallats en rodanxes fines.
  4. Finalment, retirem el bacallà del forn quan ja veiem que està tot fet i gratinat i ho emplatem. El porro i la pastanaga actuen de guarnició. Ho reguem tot amb oli d’oliva i tot preparat!


Maridatge:

Un bon plat de bacallà ha d’anar acompanyat d’un bon vi. És per això que us recomanem el Avgvstvs Chardonnay de Avgvtvs Forvm, un vi blanc de cremositat i volum inoblidables.

 

El crèdit de la recepta i la foto són del blog De Plat en Plat i el xef Eduard Lluis Palaus