recepta confit anec collversd

La carn d’ànec de Coll Verd resulta una elecció que sorprèn gratament.

  

Ingredients per la recepta:

  • 2 confits d’ànec Collverd
  • 12 cebetes petites
  • Mitja carbassa
  • 6 maduixots
  • 2 patates
  • 6 nous
  • Sucre
  • Oli i sal

 

Preparació de la recepta del confit d’ànec

  1. Primer de tot, preescalfem el forn a 200º i posem dintre la carbassa sense pell a tires i les cebetes fins que estiguin a punt. Reservem la carabassa.
  2. Seguidament, triturem els maduixots, posem dues cullerades de sucre i en el recipient on hem triturat els maduixots, posem les cebetes perquè agafin l’aroma i gust de la fruita. La maceració serà d’una hora mínim. Després, saltegem en una paella les cebetes. Reservem el líquid que sorgeix i les cebetes.
  3. Fregim les patates en la paella i també les apartem. Encenem la funció de gratinar del forn per tal de fer el següent pas.
  4. En una safata hem de col·locar els confits d’ànec de Collverd, les patates, la carbassa i les cebetes macerades. Posem la safata en el segon nivell començant per dalt durant 15 minuts fins que el confit estigui daurat.
  5. Mentre tot s’està enfornant la recepta, agafem un morter i triturem les nous.
  6. Finalment, quan el confit estigui llest, emplatem la carn i la seva guarnició i ho reguem tot amb el líquid de les cebetes que ens ha sobrat abans i aboquem els trossos de nous.

 

Maridatge:

Un vi que pot anar molt bé per acompanyar aquesta recepta de confit d’ànec pot ser Sot Lefriec, un vi emblemàtic i de criança.

Sot Lefriec

 

 

Recepta gentilesa de Cuinateca.