Un primer plat complet on combina la carn vermella amb la verda frescor
Ingredients per la recepta:
- Vedella de Vedella Ecològica Pedraforca
- 2 remolatxes
- Tomàquets xerris
- Ruca (“rúcula”)
- 100 grams de festucs
- 20 grams de sèsam cru
- Una taronja
- Sal, pebre i oli
- Vinagre de Mòdena
- Farina i ou
Preparació de la recepta:
- Primerament, courem la remolatxa fins que estigui ben cuita, en aigua bullint amb sal i quan ja estiguin fetes, les tallarem a bastons gruixuts.
- En una paella sense oli, torrarem el sèsam i després el farem pols amb la trituradora. També esmicolarem els festucs i ho ajuntarem amb el sèsam.
- Una vegada tinguem el sèsam i els festucs barrejats, passarem els bastons de remolatxa per farina , l’ou batut i per la mescla de sèsam i festucs. Fregim-ho amb abundant oli.
- Seguidament, farem la vedella de Vedella Ecològica Pedraforca ben fina i la rostim a la planxa volta i volta. La deixem refredar i la tallarem a tires ben finetes.
- Mentre es va fent la vedella, farem la vinagreta ajuntat i triturant sal, oli, pebre i el vinagre de Mòdena.
- Finalment, en un plat, col·loquem primer les fulles de ruca i els tomàquets xerris i trossos de taronja tallats. Després, posem els bastons de remolatxa fregida i les tires de vedella fines. I per acabar, ho reguem tot amb la vinagreta.
Maridatge:
Una gran opció i per acompanyar aquest fresc plat de amanida amb carn de vedella és el Negre 2013 Merlot 100% de Coma Romà. Un bon vi negre per gaudir i amenitzar aquest plat.
La foto és cedida pel blog La Cuina