recepta amanida vedella pedrafroca

Un primer plat complet on combina la carn vermella amb la verda frescor

 

Ingredients per la recepta:

  • Vedella de Vedella Ecològica Pedraforca
  • 2 remolatxes
  • Tomàquets xerris
  • Ruca (“rúcula”)
  • 100 grams de festucs
  • 20 grams de sèsam cru
  • Una taronja
  • Sal, pebre i oli
  • Vinagre de Mòdena
  • Farina i ou

 

Preparació de la recepta:

  1. Primerament, courem la remolatxa fins que estigui ben cuita, en aigua bullint amb sal i quan ja estiguin fetes, les tallarem a bastons gruixuts.
  2. En una paella sense oli, torrarem el sèsam i després el farem pols amb la trituradora. També esmicolarem els festucs i ho ajuntarem amb el sèsam.
  3. Una vegada tinguem el sèsam i els festucs barrejats, passarem els bastons de remolatxa per farina , l’ou batut i per la mescla de sèsam i festucs. Fregim-ho amb abundant oli.
  4. Seguidament, farem la vedella de Vedella Ecològica Pedraforca ben fina i la rostim a la planxa volta i volta. La deixem refredar i la tallarem a tires ben finetes.
  5. Mentre es va fent la vedella, farem la vinagreta ajuntat i triturant sal, oli, pebre i el vinagre de Mòdena.
  6. Finalment, en un plat, col·loquem primer les fulles de ruca i els tomàquets xerris i trossos de taronja tallats. Després, posem els bastons de remolatxa fregida i les tires de vedella fines. I per acabar, ho reguem tot amb la vinagreta.

 

Maridatge:

Una gran opció i per acompanyar aquest fresc plat de amanida amb carn de vedella és el Negre 2013 Merlot 100% de Coma Romà. Un bon vi negre per gaudir i amenitzar aquest plat.

negre

La foto és cedida pel blog La Cuina