Truita de patates vegana
Un plat tradicional, ara apte per a tothom
Ingredients per a la recepta
- 600 g de patates
- 85 g de farina de cigró de Menja
- 15 ml de vinagre de poma
- 50 ml de llet vegetal de Menja
- 2 cullerades de midó de blat de moro (maizena)
- 250 ml d’aigua
- 1/2 culleradeta de sal i oli de gira-sol o d’oliva per fregir
Elaboració de la recepta
- Pela les patates, renta i talla-les a rodanxes fines. Escalfa abundant oli en una paella i fregeix les patates a foc mitjà, movent-les i donant-los la volta de tant en tant. Quan estiguin tendres treu-a un colador perquè s’escorrin l’oli sobrant.
- Per fer la barreja de “ou” posa en un bol oa la batedora la farina de cigró, vinagre, llet vegetal, maicena, aigua i sal i bat-lo tot 2 minuts o fins que quedi suau i homogènia.
- Barreja les patates amb el líquid. Escalfa una mica d’oli d’oliva en una paella per truites mitjana i aboca la barreja. Repártela bé per la paella, tapa-ho i cou 7-9 minuts a foc mitjà-baix (revisa-ho de tant en tant).
- Quan s’hagi daurat per la part de baix dóna-li la volta amb una altra paella o amb un voltejador de truites (o un plat gran) i cou altres 5-6 minuts per l’altra banda, també tapada.
- Quan s’hagi daurat també aquest costat apaga el foc i deixa-la reposar 5 minuts.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Almodí Negre d’Altavins, un vi negre dens, de color violaci, brillant i fluïd a la copa. Desprèn aromes de gerds, mores i fruites del bosc, amb notes de regalèssia i espècies. Agradable i carnós, és fresc a la boca i lleugerament tànic. A la retronasal esclaten les aromes de melmelades de fruits vermells.
Recepta extreta de: https://www.cuerpomente.com/blogs/gastronomia-consciente/como-cocinar-harina-garbanzo_997
Imatge extreta de: http://www.recetasveganas.es/recetas/tortilla-de-patata-vegana/
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!