Aquest mes de gener no ens dóna treva, continua fent un fred que pela i els refredats, grips i altres afeccions virals són el pa nostre de cada dia. Un dels símptomes més comuns de la temporada és el mal de gola, que ens produeix una incòmode molèstia especialment quan parlem, mengem o bevem. La bona notícia és que comptem amb una solució saludable i efectiva a casa que ens ajuda a sentir una millora considerable.
Es tracta de prendre infusions de gingebre, una arrel d’origen asiàtic excepcional que té múltiples beneficis per a la salut. Un d’ells és el seu potent efecte antiinflamatori sobre el nostre cos. Però a més, gràcies a les seves propietats antimicrobianes, evita la proliferació de diferents soques de virus, fongs i bactèries. D’aquesta forma, el gingebre es converteix en un perfecte aliat no solament per a tractar la irritació de la gola, sinó per a prevenir-la, reduir-ne la seva intensitat i escurçar la durada de la incòmoda sensació al coll.
És més, les seves propietats antioxidants ajuden a enfortir el nostre sistema immune, fent que el procés de recuperació s’acceleri.
El gingebre fresc té un característic gust que recorda en part la llimona, en part la ceba. Tot i pres en infusió té un sabor fort i un efecte picant que recorda la potència de les seves propietats. La primera vegada que es prova sorprèn! Hi ha a qui li resulta un sabor un pèl intens, però paga la pena donar una segona oportunitat al seu tast per apreciar els seus matisos gustatius.
Preparar una infusió individual de gingebre fresc
1. Netejar el tros que es farà servir, de la mida d’una nou, amb aigua.
2. Tallar el tros a rodanxes. Per a ajudar a desprendre els seus nutrients i multiplicar el seu efecte es pot ratllar amb un ratllador.
3. Posar a bullir un pot amb l’aigua corresponent a una tassa i afegir-hi els trossets o la polpa ratllada. Deixar bullir entre 7 i 10 minuts i deixar reposar uns pocs minuts.
4. Amb un colador retirar les restes de la polpa bullida quan es vessi la infusió.
5. Per suavitzar la intensitat del seu sabor es pot combinar amb mel, llimona o inclús llet.
On trobar-lo
En mercats com La Boqueria de Barcelona, supermercats ecològics i herbolaris es pot trobar l’arrel fresca, seca o en pols.