Trufes de coco ratllat i cafè

Trufes de coco ratllat i cafè

Ideal per postres

Acabem la setmana dolçament amb aquestes trufes de coco ratllat i cafè de Cafès Gener. Una recepta ideal per postres que podem acompanyar amb un cava Avant de Giró Ribot. Salut!

 

Ingredients per a la recepta

  • 1 tassa de cafè de Cafès Gener
  • 1/3 de tassa de crema de llet o nata líquida
  • 2 tasses de xocolata semidolç tallat en trossos petits
  • 1 tassa de coco ratllat torrat
  • 6 cullerades de mantega

 

Elaboració de la recepta

  1. Preparem el cafè
    • Preparem una tassa de cafè espresso curt o cafè de filtre ben fort.
  2. Fonem la mantega
    • Escalfem la crema de llet o nata líquida juntament amb la mantega en una olla a foc mínim fins que la mantega es fongui bé.
  3. Incorporem la xocolata
    • Apartem l’olla del foc i incorporem la xocolata. Deixem reposar durant 3 minuts i, després removem fins que es fongui completament. Tornem a col·locar al foc si no es fongués completament.
  4. Refrigerem i fem boletes
    • Refrigerem la preparació de les trufes de cafè i coco ratllat durant una hora o fins que estigui prou ferma com per formar boletes d’una polzada.
  5. Passem per coco ratllat i refrigerem
    • Passem pel coco ratllat i refrigerem fins al consum.

 

Maridatge

Podem acompanyar amb un cava Avant de Giró Ribot, un cava de color groc pàl·lid amb reflexos verdosos i fines bombolles que formen una bella corona. És estructurat, untuós i amb gran intensitat, el post-gust és persistent i llarg, amb subtils notes del seu pas per fusta.

Avant

Recepta extreta de: https://placeralplato.com/reposteria/recetas-con-cafe