galeta xocolata i cafe

 

Galetes per endolcir la jornada

 

Ingredients per a la recepta:

  • 100 grams de xocolata negra amarga
  • 50 ml. De cafè exprés fort de la marca Cafès Pont
  • 10 gr. de mantega a punt de pomada
  • 50 gr. de sucre
  • 1 rovell d’ou
  • 200 gr. de farina
  • 50 gr. de cobertura de xocolata negra
  • 40 gr. de cafè per decorar.

 

Elaboració de la recepta:

  1. En primer lloc trossegem la xocolata i la fonem en un bol amb el cafè de Cafès Pont calent. En el cas de que no s’acabi de fondre o li costi molt, la posem al bany maria.
  2. Tot seguit, incorporem una cullerada d’aquesta barreja amb el sucre i el rovell fins el punt d’obtenir-ne una crema.
  3. Un cop tenim la crema, afegim la farina poc a poc i amassem fins a tenir una massa contundent.
  4. Amb la massa, en fem un bola i la emboliquem amb paper film i la posem a la nevera durant 15 minuts perquè es refredi; la resta de la barreja de cafè i xocolata la reservem.
  5. Tot seguit, pre-escalfem el forn a uns 180º. Mentrestant estenem la massa entre dues lamines de paper film, fins a aconseguir-ne una d’uns 3 mm de gruix i la tallem en rectangles o en la forma que li voldrem donar a les nostres galetes.
  6. Folrem la safata de forn amb paper de forn i col·loquem les galetes deixant espai entre elles perquè no s’enganxin.
  7. Introduïm les galetes al forn durant 12-15 minuts al forn i després, les deixem refredar.
  8. Després tornem a escalfar la barreja de cafè i xocolata i la utilitzem per pintar una cara de les galetes i ajuntar-ne de dos en dos.
  9. Per acabar, trossegem la cobertura de xocolata i la desfem al bany Maria; la utilitzem per banyar els grans de cafè que serviran per decorar les galetes juntament amb la barreja de xocolata i cafè.

 

Maridatge:

Aquestes galetes es poden combinar o bé amb un bon cafè Pont per aquells que els hi encanta el gust del cafè en tot el seu esplendor  i menjaran les galetes per esmorzar o bé es poden maridar amb un cava semi sec de Caves Bohigas que li aportarà un contrast de sabor molt especial.

 

semisec bohigas

 

 

 

Recepta extreta del blog: receptes amb vida