Sobretaula perfecta
Ingredients per a la recepta (6-8 persones)
- 3 rovells d’ou
- 1 ou
- 100 g de sucre
- 1 l de llet
- 85 g de farina de blat de moro
- 1 cullerada de cafè soluble descafeïnat de DELSAMS
- 3-4 cullerades de cacau en pols BOMBONS BLASI
- 200 g de cobertura de xocolata BOMBONS BLASI
- 8 cullerades d’almívar
- Grans de cafè i xocolata de Blasi BCN per decorar
- Fulles de menta
- Per al pa de pessic:
- 6 ous
- 100 g de sucre
- 260 g de farina
Elaboració de la recepta
- Per fer el pa de pessic, separa les clares i els rovells. Amb ajuda de la batedora de varetes, munta els rovells al bany maria sobre un pot amb una mica d’aigua tèbia.
- En un altre bol munta les clares. Afegeix el sucre a poc a poc mentre bats.
- Barreja els rovells amb les clares amb suaus moviments envoltants. Incorpora la farina tamisada i barreja bé. Introdueix la barreja en una màniga pastissera i estén la massa sobre una safata de forn coberta amb paper d’enfornar. S’enforna a 170 º C durant 5-6 min.
- Per fer la crema de cafè, escalfa la llet en un cassó. D’altra banda, posa en un bol els rovells i l’ou. Afegeix el sucre, el cafè soluble, la farina de blat de moro i una cullerada de cacau. Barreja bé. Aboca una mica de llet calenta i segueix remenant. Cola la barreja sobre la cassola de la llet i deixa que bulli. Després, baixa el foc i cuina durant 10 minuts sense parar de remenar. Passa-a un bol i deixa que es refredi. Introdueix-la en una màniga pastissera.
- S’emborratxa el pa de pessic amb l’almívar. Cobreix-lo amb la crema de cafè i xocolata i enróllalo. Embolica’l amb el paper de forn i deixa que reposi a la nevera durant 1 hora aproximadament.
- Per a les pintes de xocolata, fon la cobertura de xocolata en un bol al bany maria. Fes un cornet amb paper de forn. Omple’l de xocolata, fes-li un petit tall a la punta i fes figuretes amb forma de pinta sobre un plat cobert amb paper de forn. Deixa que es refredin.
- Empolvora el braç gitano amb cacau i serveix-lo en un plat llarg. Decora amb crema de cafè i xocolata, amb uns grans de cafè xocolata i amb fulles de menta. Finalment, col·loca les pintes de xocolata. Serveix el braç de gitano de cafè i xocolata.