Sobretaula perfecta

 

Ingredients per a la recepta (6-8 persones)

  • 3 rovells d’ou
  • 1 ou
  • 100 g de sucre
  • 1 l de llet
  • 85 g de farina de blat de moro
  • 1 cullerada de cafè soluble descafeïnat de DELSAMS
  • 3-4 cullerades de cacau en pols
  • 200 g de cobertura de xocolata
  • 8 cullerades d’almívar
  • Grans de cafè xocolata per decorar
  • Fulles de menta
  • Per al pa de pessic:
    • 6 ous
    • 100 g de sucre
    • 260 g de farina

 

Elaboració de la recepta

  1. Per fer el pa de pessic, separa les clares i els rovells. Amb ajuda de la batedora de varetes, munta els rovells al bany maria sobre un pot amb una mica d’aigua tèbia.
  2. En un altre bol munta les clares. Afegeix el sucre a poc a poc mentre bats.
  3. Barreja els rovells amb les clares amb suaus moviments envoltants. Incorpora la farina tamisada i barreja bé. Introdueix la barreja en una màniga pastissera i estén la massa sobre una safata de forn coberta amb paper d’enfornar. S’enforna a 170 º C durant 5-6 min.
  4. Per fer la crema de cafè, escalfa la llet en un cassó. D’altra banda, posa en un bol els rovells i l’ou. Afegeix el sucre, el cafè soluble, la farina de blat de moro i una cullerada de cacau. Barreja bé. Aboca una mica de llet calenta i segueix remenant. Cola la barreja sobre la cassola de la llet i deixa que bulli. Després, baixa el foc i cuina durant 10 minuts sense parar de remenar. Passa-a un bol i deixa que es refredi. Introdueix-la en una màniga pastissera.
  5. S’emborratxa el pa de pessic amb l’almívar. Cobreix-lo amb la crema de cafè i xocolata i enróllalo. Embolica’l amb el paper de forn i deixa que reposi a la nevera durant 1 hora aproximadament.
  6. Per a les pintes de xocolata, fon la cobertura de xocolata en un bol al bany maria. Fes un cornet amb paper de forn. Omple’l de xocolata, fes-li un petit tall a la punta i fes figuretes amb forma de pinta sobre un plat cobert amb paper de forn. Deixa que es refredin.
  7. Empolvora el braç gitano amb cacau i serveix-lo en un plat llarg. Decora amb crema de cafè i xocolata, amb uns grans de cafè xocolata i amb fulles de menta. Finalment, col·loca les pintes de xocolata. Serveix el braç de gitano de cafè i xocolata.

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb qualsevol dels cafès que ofereix DELSAMS.

Recepta extreta de: https://www.hogarmania.com/cocina/recetas/postres/201411/brazo-gitano-cafe-chocolate-26922.html

3