Trinxat de la Cerdanya amb panxeta
Recepta extreta de: https://recetascarmenrico.blogspot.com/2009/01/trinxat-de-la-cerdanya.html
Una recepta amb essència de la Cerdanya
La recepta d’avui té essència de la Cerdanya! Trinxat de la Cerdanya amb panxeta de Carlit! Per beure tenim un vi negre Mudèfer de Vins La Botera. Bon profit gourmets!
Ingredients per a la recepta
- 1 col arrissada o col d’hivern
- 3 patates
- 3 grans d’all
- 8 talls de panxeta de Carlit
- Oli verge extra
(Podeu comprar el trinxat ja elaborat per Carlit)
Elaboració de la recepta
- Bullim les verdures i hortalisses
- Netegem la col i les patates i les bullim en olles diferents. Un cop cuites les escorrem i reservem.
- Daurem els alls
- Tallem els alls en làmines, els daurem sense cremar-los amb una mica d’oli en una paella i els reservem.
- Fregim la panxeta
- En la mateixa paella daurem la panxeta en tires fins que tinguin una textura cruixent. Retirem sobre paper de cuina i reservem.
- Fem el trinxat
- Trinxem la col i la patata amb una forquilla i li afegim dues de les tires de panxeta ben picades. Quan tinguem una textura homogènia la coem a la paella i ho cuinem com si fos una truita. Si tenim el trinxat ja comprat també el fem volta i volta.
- Emplatem
- Emplatem disposant el trinxat en el centre del plat i les tires de panxeta cruixent per sobre.
Maridatge
Podem acompanyar aquest plat amb un Mudèfer de Vins La Botera, un vi que mostra una superfície brillant i nítida d’un color vermell robí i aroma intens.
Recepta extreta de: https://recetascarmenrico.blogspot.com/2009/01/trinxat-de-la-cerdanya.html