Des del Gourmet Català, volem informar-vos d’un producte que podem considerar un substitut dels sucres tradicionals. Aquest producte és una alternativa per a les persones respectuoses amb el medi ambient, amants dels animals i conscients de la necessitat de reduir el consum de sucre.

 

La mel vegana, que s’elabora a partir d’arròs integral de primera qualitat, aquesta mel vegana s’ha tornat una realitat, ja que acaba de ser presentada per l’empresa del Regne Unit Bee Approved.

Bee Approved, a més de ser una gran opció per a aquells que consumeixen productes d’origen no animal, o sigui per als vegans, aquest proporciona un nou ingredient que es pot incloure en la dieta dels nadons i en la dels adults que prefereixen un consum baix en sucres

Aquesta mel és un substitut ideal dels sucres tradicionals, s’elabora descomponent el midó de l’arròs cuit, convertint-lo en sucres fàcilment digeribles.

Recomendacions

Es recomana usar-la amb moderació, ja que en el seu viatge cap a l’intestí prim, es descompon en glucosa a el 100%, aquest sucre és el mateix que fer elevar els nivells de sucre en la sang. S’ha de prestar més atenció en el cas dels nadons i els nens menors d’un any.

Una de les principals raons per les quals els experts recomanen reduir el consum de mel d’abella és pel seu gran contingut de sucres, ja que arriba a aconseguir el 80% de la seva composició total.

La definició de mel crua engloba tot tipus de mel d’abella que no ha estat pasteuritzada. Malgrat aquesta advertència, la decisió final recau en el consumidor, que serà el que controli la seva ingesta de manera responsable.

Segons l’Organització de les Nacions Unides (ONU), les abelles pol·linitzen fins a 170.000 espècies de plantes. A Europa, les poblacions d’abelles i les reserves de mel han disminuït dràsticament des 2015. En algunes zones, fins a en un 30% anual a causa de les temperatures extremes, les inundacions, les sequeres i altres fenòmens produïts pel canvi climàtic.