Un aperitiu divertit i saborós
Avui cuinarem un fantàstic aperitiu! Cremós de formatge de cabra de Queso Perfecto i albergínia amb tapenade d’Aixada Conserves. Aompanyarem amb un cava Bombonetta de Cava Jaume Giró i Giró. Bon profit!
Ingredients per a la recepta
Per a l’albergínia
- 1 albergínia gran
- 1 gra d’all
- Orenga
- Pebre negre
- Oli d’oliva
- Sal
Per al cremós de formatge de cabra
- 150 grams de rull de cabra Queso Perfecto
- Tapenade d’Aixada Conserves
- 250 grams de formatge mascarpone
- Melmelada o confitura de pebrots
- Pebre negre
- Una mica de sal (opcional)
- Resta d’ingredients
- Ametlla picada
- Oli d’oliva verge extra
- Cibulet
Elaboració de la recepta
- Fem l’albergínia
- Tallem les albergínies longitudinalment per la meitat, li fem un parell de talls i afegim un raig d’oli d’oliva i sal. La podem fer a la graella, al forn o introduint-la al microones durant uns 10 minuts.
- Triturem l’albergínia
- Quan l’albergínia estigui rostida, la triturem amb una batedora juntament amb un gra d’all pelat, orenga, sal al gust i un raig d’oli d’oliva verge extra. Triturem fins aconseguir una crema fina i homogènia.
- Fem el cremós de formatge de cabra
- Barregem tots els ingredients per al cremós en un recipient fins obtenir una crema lleugerament espumosa.
- Un grapat d’ametlles el torrem en una paella i el reservem per l’emplatat final.
- Muntem el got
- En un got omplim la base amb una cullerada de melmelada de pebrot.
- Afegim el cremós de formatge de cabra per sobre.
- Després posem una capa fina de tapenade.
- Coronem amb l’albergínia rostida i culmine amb les ametlles torrades.
- Finalment decorem amb cibulet i unes gotes d’oli d’oliva.
Maridatge
Podem acompanyar amb un cava Bombonetta de Cava Jaume Giró i Giró un bon despreniment de finíssimes bombolles gairebé imperceptibles, és pàl·lid i d’un color groc amb notes verdes. En nas és una cosa floral, amb notes d’espècies. En boca és sec, amb sensacions suaus i fresques, una mica de fruita seca i fruites tropicals que es combinen amb els de fruites madures de poma i albercocs quedant molt ben equilibrats per la criança de el cava. És molt persistent i deixa gustos complexos que es mantenen en el temps. Elaborat amb una de les millors anyades, conserva les característiques d’aquesta anyada, mantenint la personalitat en un perfecte equilibri de rodonesa i complexitat, que el fan únic.
Recepta extreta de: Gastronomía & Cía