Cremós de formatge de cabra i albergínia amb tapenade

Cremós de formatge de cabra i albergínia amb tapenade

Un aperitiu divertit i saborós

Avui cuinarem un fantàstic aperitiu! Cremós de formatge de cabra de Queso Perfecto i albergínia amb tapenade d’Aixada Conserves. Aompanyarem amb un cava Bombonetta de Cava Jaume Giró i Giró. Bon profit!

 

Ingredients per a la recepta

Per a l’albergínia

  • 1 albergínia gran
  • 1 gra d’all
  • Orenga
  • Pebre negre
  • Oli d’oliva
  • Sal

 

Per al cremós de formatge de cabra

  • 150 grams de rull de cabra Queso Perfecto
  • Tapenade d’Aixada Conserves
  • 250 grams de formatge mascarpone
  • Melmelada o confitura de pebrots
  • Pebre negre
  • Una mica de sal (opcional)
  • Resta d’ingredients
  • Ametlla picada
  • Oli d’oliva verge extra
  • Cibulet

 

Elaboració de la recepta

  1. Fem l’albergínia
    • Tallem les albergínies longitudinalment per la meitat, li fem un parell de talls i afegim un raig d’oli d’oliva i sal. La podem fer a la graella, al forn o introduint-la al microones durant uns 10 minuts.
  2. Triturem l’albergínia
    • Quan l’albergínia estigui rostida, la triturem amb una batedora juntament amb un gra d’all pelat, orenga, sal al gust i un raig d’oli d’oliva verge extra. Triturem fins aconseguir una crema fina i homogènia.
  3. Fem el cremós de formatge de cabra
    • Barregem tots els ingredients per al cremós en un recipient fins obtenir una crema lleugerament espumosa.
    • Un grapat d’ametlles el torrem en una paella i el reservem per l’emplatat final.
  4. Muntem el got
    • En un got omplim la base amb una cullerada de melmelada de pebrot.
    • Afegim el cremós de formatge de cabra per sobre.
    • Després posem una capa fina de tapenade.
    • Coronem amb l’albergínia rostida i culmine amb les ametlles torrades.
    • Finalment decorem amb cibulet i unes gotes d’oli d’oliva.

 

Maridatge

Podem acompanyar amb un cava Bombonetta de Cava Jaume Giró i Giró un bon despreniment de finíssimes bombolles gairebé imperceptibles, és pàl·lid i d’un color groc amb notes verdes. En nas és una cosa floral, amb notes d’espècies. En boca és sec, amb sensacions suaus i fresques, una mica de fruita seca i fruites tropicals que es combinen amb els de fruites madures de poma i albercocs quedant molt ben equilibrats per la criança de el cava. És molt persistent i deixa gustos complexos que es mantenen en el temps. Elaborat amb una de les millors anyades, conserva les característiques d’aquesta anyada, mantenint la personalitat en un perfecte equilibri de rodonesa i complexitat, que el fan únic.

Bombonetta

Bombonetta

Recepta extreta de: Gastronomía & Cía