recepta-tonyina-tomata-sofregida-pebrots

Per deixar el plat ben net

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 1 rodanxa de tonyina d’un quilo aproximadament sense espines
  • 400 grams de tomata sofregida de Capell
  • 1 llauna petita de pebrots del piquillo (unes vuit peces)
  • All en pols
  • Ceba en pols
  • Sal al gust
  • 1 got de xerès per cuinar
  • 1 got d’aigua
  • Oli d’oliva
  • Farina

 

Elaboració de la recepta

  1. Rentem bé els medallons de tonyina i els escorrem. Quan estiguin ben escorreguts, salem i passem per farina.
  2. Posem un llit generós d’oli en una paella gran, i quan estigui calent introduïm els medallons de tonyina. Els segellem, aproximadament dos minuts per cada costat, de manera que es dauri una mica, i els retirem de la paella. Reservem. (És important no fregir massa per evitar que quedi sec).
  3. Retirem una mica de l’oli de la paella, i hi afegim l’all i la ceba en pols a discreció. Deixem que es fregeixin uns instants (amb cura que no es cremin), i afegim el tomàquet fregit.
  4. Remenem i afegim el got de xerès.
  5. Seguim remenant perquè lligui bé, i afegim el got d’aigua. Quan estigui tot ben lligat (uns tres minuts de cocció), retirem del foc.
  6. En una cassola de fang (o en un altre tipus de font, però que permeti posar-la al foc), posem una mica de la salsa i sobre ella els medallons de tonyina. Reguem amb la resta de la salsa. Portem la cassola al foc.
  7. Incorporem els pebrots del piquillo tallats a tires, i deixem cuinar durant uns 10-12 minuts. Si veiem que la salsa es redueix molt, afegim una miqueta més d’aigua.
  8. Servim.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Maurel de Can Bonastre, un vi blanc d’entrada suau, untuosa, t’envolta tota la boca amb el seu volum i sedositat. Bon equilibri amb l’acidesa que el refresca i l’acompanya al final de boca, on deixa records dolços de mel i fruits torrats.

maurel-can-bonastre

Recepta extreta de: https://cocina-casera.com/atun-con-tomate-y-pimientos/