recepta-tacos-trinxat

La Cerdanya més mexicana!

 

Ingredients per a la recepta

  • 300 gr de trinxat de Carlit
  • 6 unitats de “torta” de blat de moro
  • 200 gr. de pit de pollastre
  • 1 unitat de ceba vermella i pebrot verd italià
  • 1/2 unitat de pebrot vermell
  • 1/2 unitat de llimona
  • 1/2 unitat de taronja
  • 5 cl. de vinagre de Xerès
  • 15 cl. d’oli de girasol
  • Sal i pebre

 

Per la salsa de formatge de cabra:

  • 100 gr. de rulo de formatge de cabra
  • 20 cl. de crema de llet
  • 1 cullerada de maizena (diluïda en aigua freda)

 

Elaboració de la recepta

  1. Tallar les verdures: ceba vermella, pebrot verd italià i pebrot vermell.
  2. Amb un dia d’antelació es posa a marinar el pit de pollastre amb el suc de la llimona, de taronja, el vinagre de xerès, oli, sal i pebre. Es deixa marinar tota la nit.
  3. Tallar el pollastre a juliana.
  4. Saltegem el pollastre a la paella.
  5. Incorporem les verdures tallades en el pollastre.
  6. Barrejar el pollastre amb les verdures a juliana.
  7. Agafem una “torta” de blat de moro.
  8. Posem el trinxat sobre la “torta” de blat de moro i, després, la barreja de verdures amb el pollastre.
  9. Acabem posant la salsa de crema de formatges realitzada barrejant crema de llet, formatge de cabra ratllat i una gota de midó de blat de moro (Maizena).
  10. El dobleguem i hi posem un pal de pinxo perquè sigui més pràctic de menjar.

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb una cervesa Tramuntana Cuvée de Popaire, una cervesa molt complexa en sabor, madurada en bóta de vi i basada en la recepta de la Tramuntana.

cervesa_tramuntana_cuvee_popaire

Recepta extreta de: http://blog.cataloniagourmetmarket.cat/2019/03/28/tacos-de-trinxat/?fbclid=IwAR0OqwnbmdVPVjsqXl8MkOvTZdD5aN8oi-615uc2TWlShfGqWzZJa798qc4