sopa-cigrons-ostres

Un aperitiu de luxe

 

Ingredients per a la recepta

Per a la sopa de cigrons:

  • 50 g de cigrons d’Hort del Silenci
  • 200 g de carn de conill
  • 2 ossos de vedella
  • una punta de 150 g de pernil ibèric
  • un pit de gallina
  • 2 porros
  • 1 pastanaga pelada
  • 1 ceba
  • 2 grans d’all
  • 1 culleradeta de pebre vermell
  • litre i mig d’aigua
  • 4 cullerades d’oli d’oliva verge extra
  • unes fulles de menta
  • sal

 

Per a les ostres escalfades:

  • 12 ostres planes del Delta de l’Ebre de Cepromar
  • A més:
  • 4 talls de cansalada ibèrica
  • 2 porros
  • oli per fregir
  • uns daus de tomàquet confitat
  • una cullerada de cigrons cuits i després fregits (cruixents)

 

Per a la sopa de cigrons:

  1. Posa una cassola gran amb els cigrons, la carn, els ossos, el pernil, el pit de gallina i les verdures netes i trossejades (els alls sencers) i l’alfàbrega i cobreix amb aigua freda.
  2. Posa-ho al foc i escuma quan bulli. Cal posar a foc suau i deixar que es faci lentament durant unes dues hores (a l’olla a pressió, una mitja hora).
  3. Quan els cigrons estiguin cuits, assaona. Cola el brou: reserva les carns per a un altre ús. Afegeix al brou l’oli calent amb la culleradeta de pebre vermell.
  4. Triturar els cigrons (reserva uns quants per a la guarnició), així com la pastanaga cuita, afegint el brou fins que quedi una cremeta untuosa però no gruixuda (és millor fer-ho, si es té, en una batedora-calentadora).
  5. Rectifica de sal i mantingues a la calor.

 

Elaboració de la recepta

Per a les ostres escalfades:

  1. Obre al moment les ostres i treu la carn de les valves sense trencar-les.
  2. Posa les ostres en un pot amb la seva aigua colada en un drap net.
  3. Posa el cassó al foc i abans que arrenqui el bull, treu-les.

 

Final i presentació:

  1. Talla la cansalada finament i salta-la sense oli a foc viu.
  2. Talla el porro en juliana fina i fregeix-ho a foc viu fins que quedi cruixent. Escorre bé.
  3. Posa en un plat fons 1 cassó amb la sopa de cigrons calent.
  4. Col·loca sobre les ostres tèbies i al voltant de les mateixes els cigrons fregits i els daus de tomàquet.
  5. Disposa per sobre el porro fregit.

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb un cava Avant de Giró Ribot, un cava de color groc pàl·lid amb reflexos verdosos i fines bombolles que formen una bella corona. És estructurat, untuós i amb gran intensitat, el post-gust és persistent i llarg, amb subtils notes del seu pas per fusta.

cava-AVANT-Giro-Ribot

Recepta extreta de: http://www.hogarmania.com/cocina/recetas/sopas-cremas/201109/sopa-garbanzos-ostras-tocineta-iberica-10924.html