Un aperitiu de luxe
Ingredients per a la recepta
Per a la sopa de cigrons:
- 50 g de cigrons
- 200 g de carn de conill
- 2 ossos de vedella
- una punta de 150 g de pernil ibèric
- un pit de gallina
- 2 porros
- 1 pastanaga pelada
- 1 ceba
- 2 grans d’all
- 1 culleradeta de pebre vermell
- litre i mig d’aigua
- 4 cullerades d’oli d’oliva verge extra
- unes fulles de menta
- sal
Per a les ostres escalfades:
- 12 ostres planes del Delta de l’Ebre
- A més:
- 4 talls de cansalada ibèrica
- 2 porros
- oli per fregir
- uns daus de tomàquet confitat
- una cullerada de cigrons cuits i després fregits (cruixents)
Per a la sopa de cigrons:
- Posa una cassola gran amb els cigrons, la carn, els ossos, el pernil, el pit de gallina i les verdures netes i trossejades (els alls sencers) i l’alfàbrega i cobreix amb aigua freda.
- Posa-ho al foc i escuma quan bulli. Cal posar a foc suau i deixar que es faci lentament durant unes dues hores (a l’olla a pressió, una mitja hora).
- Quan els cigrons estiguin cuits, assaona. Cola el brou: reserva les carns per a un altre ús. Afegeix al brou l’oli calent amb la culleradeta de pebre vermell.
- Triturar els cigrons (reserva uns quants per a la guarnició), així com la pastanaga cuita, afegint el brou fins que quedi una cremeta untuosa però no gruixuda (és millor fer-ho, si es té, en una batedora-calentadora).
- Rectifica de sal i mantingues a la calor.
Elaboració de la recepta
Per a les ostres escalfades:
- Obre al moment les ostres i treu la carn de les valves sense trencar-les.
- Posa les ostres en un pot amb la seva aigua colada en un drap net.
- Posa el cassó al foc i abans que arrenqui el bull, treu-les.
Final i presentació:
- Talla la cansalada finament i salta-la sense oli a foc viu.
- Talla el porro en juliana fina i fregeix-ho a foc viu fins que quedi cruixent. Escorre bé.
- Posa en un plat fons 1 cassó amb la sopa de cigrons calent.
- Col·loca sobre les ostres tèbies i al voltant de les mateixes els cigrons fregits i els daus de tomàquet.
- Disposa per sobre el porro fregit.
Maridatge
Podeu acompanyar amb un cava Avant de Giró Ribot, un cava de color groc pàl·lid amb reflexos verdosos i fines bombolles que formen una bella corona. És estructurat, untuós i amb gran intensitat, el post-gust és persistent i llarg, amb subtils notes del seu pas per fusta.
Recepta extreta de: http://www.hogarmania.com/cocina/recetas/sopas-cremas/201109/sopa-garbanzos-ostras-tocineta-iberica-10924.html