Un plat de 5 estrelles

 

Ingredients per a la recepta

  • 1 tros de vedella lligat per fer rostit (aprox. 1,5-2 kg) de Can Mabres
  • 2 porros
  • 2 pastanagues
  • 1 ceba gran
  • 2 tomàquets de penjar o sucar
  • 2 grans d’ all
  • 75 ml de ratafia dels Raiers de Licors Portet
  • 500 ml d’ aigua o brou
  • 1 canó de canyella
  • romaní
  • oli d’ oliva, sal, pebre

 

Elaboració de la recepta

  1. Salem i empebrem la vedella.
  2. Tallem les verdures a trossos, no cal gaire petits.
  3. En una cassola amb oli d’ oliva fem enrossir al vedella per totes bandes.
  4. La retirem de la cassola. Afegim en el mateix oli les verdures. Les salem, afegim el romaní i el canó de canyella i les deixem que s’ enrosseixin una mica.
  5. Tornem la vedella a la cassola amb les verdures i hi incorporem la ratafia. Deixem uns minuts que redueixi l’ alcohol. Afegim l’ aigua o brou. Tapem la cassola i ho deixem a foc lent durant una hora i mitja o dues. Dependrà de la mida del lligat. Cal que el punxem amb una broqueta per veure si està cuit perquè es punja fàcilment. Si ens cal més aigua o brou, n’ hi afegirem. La vedella ha de quedar sempre coberta fins a la meitat aproximadament.
  6. Desem la cassola a la nevera fins l’ endemà si pot ser, per tallar-la millor
  7. Retirem la vedella de la cassola i pasem el brou pel colador xinés. La tallem amb un ganivet ben esmolat per fer tall primets. La posem a la cassola i el brou colat per damunt. La deixme escalfar uns 10 minuts abans de servir.
  8. Mentrestant, saltem les verdures i els bolets en oli d’ oliva. Hi possem sal i pebre i ho servim juntamnet amb la vedella.

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb un Brocat Monastrell del Celler Miquel Roca un vi color vermell brillant amb reflexes violacis. Capa alta. Aromes a fruita vermella madura com la cirera, i negra com la pruna, amb un toc de caramel. En agitació s’intensifiquen. Apareixen notes especiades. Entrada en boca intensa però alhora amable. Estructurat i amb cos, untuós. Taní sedós i post-gust llarg. Tindrà una molt bona evolució en ampolla.

Recepta extreta de: https://annafs-cuinafcil.blogspot.com/2018/12/rostit-de-vedella-la-ratafia-amb.html