Rap amb melmelada de tomàquet i crema de coliflor

Rap amb melmelada de tomàquet i crema de coliflor

Un plat de contrastos

Avui cuinem rap amb melmelada de tomàquet de Moió Melmelades i crema de coliflor! Un plat de contrastos que maridarem amb un vi Karamba Blanc de Blancs de Giró Ribot! Quina gana!

 

Ingredients per a la recepta

  • 4 medallons de rap de 200 gr. cada un
  • Melmelada de tomàquet de Moió Melmelades
  • 16 puntes d’espàrrecs verds
  • ½ coliflor
  • Oli d’oliva
  • Sal

 

Si ets productor, botiga o restaurant i et vols anunciar al Gourmet Català, clica aquí

 

Elaboració de la recepta

  1. Trosseja la coliflor i cou en una olla amb abundant aigua bullint i sal. Un cop estigui ben cuita, l’escorrerem i introduirem en el vas de la batedora. Afegeix un raig generós d’oli d’oliva i una mica de sal. Tritura fins a aconseguir una crema fina.
  2. Els espàrrecs els escaldarem prèviament. Per a això, introdueix-los en aigua bullint amb sal durant un parell de minuts (han de quedar al dent). Transcorregut aquest temps, els passarem a un recipient amb aigua i gel. Escorrem, eixuguem amb paper absorbent i els marquem a foc viu en una paella amb unes gotes d’oli.
  3. Assaona els medallons de rap i cuina’ls en una planxa o paella antiadherent amb unes gotes d’oli d’oliva. Has cuinar a foc moderat, procurant que quedin ben daurats per fora i molt sucós al seu interior. Si els medallons són massa gruixuts pots acabar la seva cocció al forn.
  4. Col·loca un parell de cullerades de melmelada de tomàquet. Sobre aquesta disposem quatre puntes d’espàrrec i una ració de rap. Acompanyem amb una mica de crema de coliflor i decorem amb unes herbes aromàtiques (orenga, farigola, romaní, etc.).

 

Maridatge

Podem acompanyar amb un vi Karamba Blanc de Blancs de Giró Ribot, un vi de color groc pàl·lid amb tons de llima. Aroma molt agradable. Predominen les notes de poma verda acabada de tallar sobre un fons tropical. En una segon capa, apareixen tocs d’albercoc i préssec. Final molt subtil de cítrics. En boca és fresc, amb una acidesa marcada i persistent. El seu pas per boca mostra un agradable tapís de textures, amb un final refrescant i espurnejant, fruit del carbònic residual de la fermentació.

Karamba Blanc de Blancs de Giró Ribot

Karamba Blanc de Blancs de Giró Ribot

Font: ABCdesevilla