Rajada amb tàperes i oli d'oliva verge extra

Rajada amb tàperes i oli d’oliva verge extra

Un plat modest però ple de matisos

Avui fem rajada amb tàperes i oli d’oliva verge extra KYLATT! Un plat modest però ple de matisos que maridarem amb un vi blanc Karamba Blanc de Blancs de Giró Ribot! Bon profit!

 

Ingredients per a la recepta

  • 2 trossos de rajada de 200 g cadascun
  • 100 ml de vinagre de xerès
  • Pebres en gra a el gust
  • 2 fulles de llorer
  • 2 l d’aigua
  • Sal al gust
  • Oli d’oliva verge extra KYLATT
  • Tàperes al gust
  • Julivert picat

 

Elaboració de la recepta

  1. Netegem la rajada
    • El primer que fem és netejar bé els trossos de rajada, llevant-los la pell i rentant sota l’aixeta. Reservem.
  2. Escaldem la rajada
    • A continuació, posem una cassola a foc alt i aboquem-hi uns dos litres d’aigua juntament amb el vinagre de xerès, uns grans de pebre, les fulles de llorer i sal a gust. En el moment en què arrenqui el bull, tirem els trossos de rajada a la cassola i els escaldem durant un parell de minuts, després dels quals els traiem, escorrem i reservem.
  3. Fregim la rajada
    • En una paella a foc tirem una mica d’oli d’oliva verge extra arbequina i unes tàperes amb una mica de el suc al que es conserven. Deixem que es fregeixin durant un parell de minuts i fem un tros de rajada cuit. Fregim cada tros per cada costat durant un parell de minuts.
  4. Servim
    • Finalment, servim la rajada amb oli d’oliva i tàperes en un plat i empolvorem una mica de julivert picat per sobre.

 

Maridatge

Podem acompanyar amb un vi Karamba Blanc de Blancs de Giró Ribot, un vi de color groc pàl·lid amb tons de llima. Aroma molt agradable. Predominen les notes de poma verda acabada de tallar sobre un fons tropical. En una segon capa, apareixen tocs d’albercoc i préssec. Final molt subtil de cítrics. En boca és fresc, amb una acidesa marcada i persistent. El seu pas per boca mostra un agradable tapís de textures, amb un final refrescant i espurnejant, fruit del carbònic residual de la fermentació.

Karamba Blanc de Blancs de Giró Ribot

Karamba Blanc de Blancs de Giró Ribot

Font: Coosur