La Fira Àpat, la fira de productes de proximitat catalans que va tenir lloc els dies 8, 9 i 10 d’octubre a la Cúpula Events del centre comercial Arenas de Barcelona, va tancar ahir dilluns les seves portes amb un espectacular èxit presentant la vanguarda de les noves tendències d’alimentació.
La Fira és un esdeveniment únic dins del seu sector perquè està enfocada als professionals del canal Horeca i té un enfoc futurista, presentant les tendències dels aliments de proximitat i promovent l’agricultura sostenible. Els organitzadors estan compromesos a col·laborar per assolir els objectius establerts en l’Agenda 2030 i promouen els productors innovadors dins del camp de la sostenibilitat, així com projectes liderats per dones.
L’esdeveniment d’aquest any s’ha desenvolupat sota el paraigües de Sergi de Meià, un dels xefs catalans més creatius en l’actualitat, i que també ha participat amb les seves elaboracions culinàries d’aquesta edició.
La setena edició de la fira ha comptat amb més de 100 expositors de sectors de tota mena, com el d’olis, làctics i vins, i ha proposat als visitants un programa d’activitats altament assortida.
Activitats pràctiques
Durant els tres dies de la Fira Àpat, s’han organitzat d’activitats i tallers dirigits a professionals del sector, però també oberts al públic general. Ha destacat el taller de cuina de temporada impartit pel xef Sergi de Meià. També s’han ofert masterclass molt variats, a més de showcookings i tastos d’aliments de qualitat.
Per completar les propostes, ha tingut lloc una trobada de bloguers i influencers de proximitat, amb l’assistència de la Marta de Vi i la Companyia i Clipster Chef, amb la finalitat de poder crear sinergies i compartir opinions sobre el sector gastronòmic. La intenció d’aquestes activitats es donar visibilitat als productes de proximitat de Catalunya per al sector de l’hostaleria, ajudant-los a impulsar els seus negocis.
El nou programa Fira Àpat Experience
En aquesta edició, s’ha presentat com a novetat la Fira Àpat Experience, un programa d’activitats centrat en l’educació sobre els productes de proximitat que va dirigida a professionals i escoles de formació. L’acte va tenir lloc ahir, coincidint amb l’últim dia de l’esdeveniment.
Dins del programa, cal fer un esment especial al taller de cuina de temporada que va impartir Sergi de Meià, una masterclass de vins i una de disseny gastronòmic.
Propera trobada al març a Tarragona
La propera cita amb la Fira Àpat se celebrarà a la segona edició de la Fira Àpat a Tarragona els dies 25, 26 i 27 de març del 2023 al Palau Firal i de Congressos de Tarragona.