Postres autèntiques

 

Ingredients per a la recepta

 

VARIANTS:

  • Es poden afegir nous crues a la cocció
  • També es pot fer amb vi negre, vi blanc o cava en compotes de vi dolç
  • Es poden deixar macerar els préssecs en el vi, sense coure’ls.

 

Elaboració de la recepta

  1. Prepareu els ingredients
  2. Prepareu també les espècies aromàtiques.
  3. Ara, peleu els préssecs i talleu-los a trossos macos.
  4. Poseu el sucre en un cassó.
  5. Poseu-hi també la pela d’una llimona.
  6. Un tros de branca de canyella. I el clau.
  7. Ara, poseu-hi el macís o un polsím de nou moscada.
  8. A continuació, el litre de vi dolç.
  9. Poseu-ho a escalfar a foc mig-baix.
  10. Afegiu-hi el préssec.
  11. Deixeu-ho bullir durant uns 25-30 minuts. Notareu que tota la casa fa una flaire molt especial.
  12. Comproveu que el préssec és cuit (tou) clavant una barnilla. També notareu que s’enfosqueix una mica tot plegat. El suc també caramel·litzarà.
  13. Apagueu el foc i deixeu-ho refredar.
  14. Un cop fred ja es pot consumir, tot i que jo us recomano guardar-ho a la nevera fins l’endemà. Conserveu-lo en el seu propi suc.
  15. Serviu-lo fred.
  16. I com no, que no hi falti una mica del xarop de la cocció.
  17. Es pot acompanyar amb una mica de nata si voleu. Boníssim!

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquesta recepta amb un vi Garnatxa de Cellers d’en Guilla, un vi d’una dolçor fresca d’un vi típicament empordanès. Criat amb mare durant dos anys dins de bótes velles. Ideal per gaudir amb postres i productes dolços.

Recepta extreta de: http://lacuinadesempre.blogspot.com/2017/08/pressecs-amb-vi-dolc.html