RECEPTES AMB PRODUCTES ECOLÒGICS

Utilitzar productes ecològics és una manera d’obtenir aliments que utilitza les matèries primeres i les tècniques més naturals i sostenibles. S’evita tot allò que pugui perjudicar el medi ambient i la qualitat dels aliments.

Per tot això, us facilitem 3 receptes que pots fer amb productes ecològics.

 

SOPA DE CARXOFA DE LA IAIA Mª ROSA (4 PERSONES)

INGREDIENTS:
  • Pells de carxofes ecològiques
  • Una ceba
  • Un all
  • Oli
  • Aigua
  • Una pastilla de caldo
  • Un grapat d’ametlles
  • Farina de pa torrat

 

PREPARACIÓ:
  1. Guardar les pells de les carxofes (d’unes 4 carxofes o més) que hem netejat per altres plats.
  2. El dia que anem a fer la sopa, agafem una ceba, la tallem petita, i la sofregim amb un all filatejat i un raig d’oli (al gust). Un cop estigui dorada i afegim les pells de carxofes ho deixem uns minuts més i afegim aigua fins a cobrir juntament amb la pastilla de caldo. Ho deixem coure 5 minuts amb l’olla de pressió o uns 20-30 a l’olla normal.
  3. Un cop hagi bullit ho triturem i tot seguit ho passem per un colador, ja sigui un colador xino o un de reixeta fina, qualsevol dels dos anirà bé, aquest pas és molt important per treure tots els fils de la carxofa, ja que sinó no ens la podríem menjar.
  4. Després de colarla li afegim un grapat d’ametlles picada i si la volem més espessa li afegim una mica de farina de pa torrat. Llesta per servir, si voleu la podeu acompanyar de pa torrat o simplement sola.
Sopa de carxofes

Sopa de carxofes

 

SOPA DE SANDIA (4 PERSONES)

INGREDIENTS:
  • 5 tasses de síndria ecològica
  • 2 tasses de mango ecològic (pelat i tallat en glaçons)
  • 1/4 tassa de suc de llimona ecològic
  • 3 cullerades de menta fresca, picada
  • 1 cullerada de gingebre fresc, picat
  • 1 cullerada de mel de atzavara

 

PREPARACIÓ:
  1. En el got de la batedora batem 1 tassa de mango i 3 tasses i mitja de síndria.
  2. El que ens queda de fruita (1 tassa i mitja de síndria i 1 tassa de mango) el tallem a trossets petits i els afegim a la barreja que hem batut.
  3. Barregem ara en un recipient a part el suc de la llimona, la menta picadeta, el gingebre i el atzavara.
  4. Afegim tot a la barreja anterior i remenem bé.
  5. Ara només queda refredar a la nevera i servir en un parell d’hores.
Sopa de sandia

Sopa de sandia

 

MANDONGUILLES DE TOFU (2 PERSONES)

INGREDIENTS:
  • ½ paquet de tofu fresc
  • ½ paquet de tofu fumat
  • 1 pastanaga ratllada i escorreguda
  • ½ all
  • julivert picat
  • unes gotes de salsa de soja o tamari
  • 3 c.s. de sèsam torrat
  • farina blanca
  • oli per fregir (ecològic)
PREPARACIÓ:
  1. Bullir els tofus 5 minuts, i passar-los per la batedora. Ha de quedar una massa molt espessa, de manera que gairebé no posar res de líquid.
  2. Daureu lleugerament l’all picat i afegir-li la massa de tofu, pastanaga ratllada, llavors, julivert i unes gotes de salsa de soja.
  3. Barrejar-ho tot bé i modelar la pasta, donant-li forma de mandonguilles. Si fos necessari augmentar la seva consistència, afegir una mica de farina blanca (opcional)
  4. Arrebossar cada mandonguilla amb una mica de farina (opcional).
  5. Es poden cuinar de dues formes a escollir:
  • Posar-les en una safata de forn, pincelarlas amb una mica d’oli i enfornar uns 15-20 minuts.

• Escalfar oli i fregir fins que es daurin. Retirar les mandonguilles quan estiguin fetes. Col · locar en una safata amb paper absorbent, per eliminar l’excés d’oli.

Mandonguilles de tofu

Mandonguilles de tofu