
Pollastre amb olives negres i salsa harissa a l’estil Magreb
Una recepta exòtica molt saborosa
Avui fem tenim una recepta exòtica per llepar-se’n els dits! Pollastre de Ramaders de Muntanya del Berguedà amb olives negres de La Gaeta i salsa harissa a l’estil Magreb! Maridarem amb un vi negre Brocat Brocada del Celler Miquel Roca i tot a punt per gaudir! Aquí teniu la recepta pas a pas, salut!
Ingredients per a la recepta (4 persones)
- 8 cuixetes de pollastre de Ramaders de Muntanya del Berguedà
- Un grapat d’olives negres de La Gaeta
- Una ceba gran
- 3 grans d’all
- Un pebrot verd
- Mig pebrot vermell
- Un parell de cullerades soperes de tomàquet fregit casolà
- El suc d’una llimona
- Ratlladura de llimona
- Herbes aromàtiques (menta, farigola, romaní)
- Una cullerada de cafè de salsa harissa
- Brou de pollastre
- Oli d’oliva verge extra
- Sal, pebre, comí
Elaboració de la recepta
- Preparem les cuixes
- Rentem i salpebrem les cuixetes de pollastre.
- Daurem les cuixes de pollastre
- Afegim oli d’oliva verge extra en una cassola de fang i daurem les cuixes de pollastre perquè quedin cruixents per ambdues parts.
- Afegim la ceba i els alls
- Tallem la ceba en juliana i els alls tallats a làmines i ho afegim a la cassola. Remenem.
- Incorporem els pebrots
- Quan la ceba estigui transparent, incorporem els pebrots tallats en tires fines.
- Afegim el tomàquet
- Un cop estiguin fetes les hortalisses, afegim el tomàquet.
- Posem la salsa harissa
- Posem la culleradeta de salsa harissa sobre el sofregit i removem bé perquè s’integri.
- Posem les herbes al gust
- Deixem que la salsa s’integri durant uns 5 minuts i anem afegint les herbes al nostres gust i el comí mòlt.
- Cobrim amb el brou (o aigua)
- Cobrim amb el brou de pollastre o verdures (també pot ser només aigua) i deixem coure uns 3/4 d’hora aproximadament.
- Un cop hagi reduït afegim la resta d’ingredients
- Un cop reduït i amb el pollastre tendre, afegim el suc de llimona, la ratlladura i les olives negres.
- Deixem reposar i decorem
- Deixem reposar una estoneta i decorem la cassola amb més herbes fresques i rodanxes de llimona.
Maridatge
Podem acompanyar aquest plat amb un Brocat Brocada del Celler Miquel Roca, un vi negre elaborat 100% amb brocada. Entrada amable. Pas suau i delicat, però alhora llarg. Intensificació de la fruita vermella i del pebre, sobretot aquest últim en el post-gust. Frescor aportada per una bona acidesa, i que permetrà una bona evolució en ampolla.

Brocat Brocada Celler Miquel Roca
Recepta extreta de: atable.es