Pollastre amb olives negres i salsa harissa a l'estil Magreb

Pollastre amb olives negres i salsa harissa a l’estil Magreb

Una recepta exòtica molt saborosa

Avui fem tenim una recepta exòtica per llepar-se’n els dits! Pollastre de Ramaders de Muntanya del Berguedà amb olives negres de La Gaeta i salsa harissa a l’estil Magreb! Maridarem amb un vi negre Brocat Brocada del Celler Miquel Roca i tot a punt per gaudir! Aquí teniu la recepta pas a pas, salut!

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 8 cuixetes de pollastre de Ramaders de Muntanya del Berguedà
  • Un grapat d’olives negres de La Gaeta
  • Una ceba gran
  • 3 grans d’all
  • Un pebrot verd
  • Mig pebrot vermell
  • Un parell de cullerades soperes de tomàquet fregit casolà
  • El suc d’una llimona
  • Ratlladura de llimona
  • Herbes aromàtiques (menta, farigola, romaní)
  • Una cullerada de cafè de salsa harissa
  • Brou de pollastre
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal, pebre, comí

 

Elaboració de la recepta

  1. Preparem les cuixes
    • Rentem i salpebrem les cuixetes de pollastre.
  2. Daurem les cuixes de pollastre
    • Afegim oli d’oliva verge extra en una cassola de fang i daurem les cuixes de pollastre perquè quedin cruixents per ambdues parts.
  3. Afegim la ceba i els alls
    • Tallem la ceba en juliana i els alls tallats a làmines i ho afegim a la cassola. Remenem.
  4. Incorporem els pebrots
    • Quan la ceba estigui transparent, incorporem els pebrots tallats en tires fines.
  5. Afegim el tomàquet
    • Un cop estiguin fetes les hortalisses, afegim el tomàquet.
  6. Posem la salsa harissa
    • Posem la culleradeta de salsa harissa sobre el sofregit i removem bé perquè s’integri.
  7. Posem les herbes al gust
    • Deixem que la salsa s’integri durant uns 5 minuts i anem afegint les herbes al nostres gust i el comí mòlt.
  8. Cobrim amb el brou (o aigua)
    • Cobrim amb el brou de pollastre o verdures (també pot ser només aigua) i deixem coure uns 3/4 d’hora aproximadament.
  9. Un cop hagi reduït afegim la resta d’ingredients
    • Un cop reduït i amb el pollastre tendre, afegim el suc de llimona, la ratlladura i les olives negres.
  10. Deixem reposar i decorem
    • Deixem reposar una estoneta i decorem la cassola amb més herbes fresques i rodanxes de llimona.

 

Maridatge

Podem acompanyar aquest plat amb un Brocat Brocada del Celler Miquel Roca, un vi negre elaborat 100% amb brocada. Entrada amable. Pas suau i delicat, però alhora llarg. Intensificació de la fruita vermella i del pebre, sobretot aquest últim en el post-gust. Frescor aportada per una bona acidesa, i que permetrà una bona evolució en ampolla.

Brocat Brocada Celler Miquel Roca

Brocat Brocada Celler Miquel Roca

Recepta extreta de: atable.es