Barcelona ja és la capital del mòbil, la capital del sector audiovisual i partir de 2021 serà també la capital del marisc. Ja que Fira de Barcelona ha aconseguit atreure l’esdeveniment que s’ha celebrat a Brussel·les durant 28 anys.

Seafood Expo Global/Seafood Processing Global, és el major saló del món dedicat als productes de la mar, aquest deixarà més de 100 milions d’euros a Barcelona a partir d’abril de 2021.

Com hem comentat anteriorment Barcelona ja és la capital del mòbil, ha aconseguit arrabassar-li a Amsterdam el major saló del sector audiovisual (que començarà d’aquí a dos anys) i a partir de 2021 serà també la capital del marisc. En la carrera per a atreure més salons i esdeveniments a la capital catalana, Fira de Barcelona ha tancat un acord per a traslladar aquí el saló Seafood Expo Global/Seafood Processing Global.


Seafood és un dels esdeveniments més importants dins de la indústria dels productes marítims, aquesta fira porta celebrant-se 28 anys a la ciutat de Brussel·les (Bèlgica). Diversified Communications, l’organitzador del saló, va anunciar el dimarts passat que traslladarà la seu de Brussel·les a Barcelona de la mà de Fira de Barcelona. L’argument d’aquest canvi és perquè la ciutat “té una àmplia tradició pesquera, és un referent gastronòmic i és alhora un centre logístic marítim internacional”.

L’edició número 30 (l’any 2021), serà la primera edició que se celebrarà a la ciutat de Barcelona.

Recinte

Aquesta edició tindrà lloc del 27 al 29 d’abril de 2021 en el recinte de Gran Via de L’Hospitalet de Fira de Barcelona.

El director general de la institució, Constantí Serrallonga, ha destacat que l’arribada d’aquest nou saló s’emmarca dins de l’estratègia de Fira per a captar importants certàmens mundials.

L’últim gran assoliment de Serrallonga, és haver aconseguit la fira ISE, que és la principal cita dins del sector audiovisual, que començarà l’any 2021. Aquest també ha destacat que també acull el Mobile World Congress, ja que compten amb “les més avançades prestacions tècniques i logístiques”.

L’organitzador del saló, ha explicat en un comunicat que el trasllat de seu és una “evolució necessària” per a buscar “una ciutat i un recinte major”. Ha ressaltat que el sector pesquer té un pes important en la indústria alimentària espanyola, i ha assenyalat que Espanya és un dels països amb més producció, importació i exportació de productes de la mar.

També ha ressaltat el fet que Barcelona és una destinació internacional i un dels principals centres de productes de la mar d’Europa. De fet, també explica que després de conèixer l’opinió dels expositors, han preferit Barcelona a les altres ciutats.