Barcelona és territori d’hamburgueses gurmet. Va començar sent una moda, però ara és una realitat.

Barcelona és territori d’hamburgueses, van començar sent moda, però cada cop hi ha més diversitat. Us volem oferir un llistat d’hamburgueseries de Barcelona

LA BURGESA

És un restaurant d’hamburgueses a Barcelona que ajunta alta qualitat amb rapidesa de fast-food i preus decents. Destaquen tres punts:

  • Us portaran el plat a taula en no més de quinze minuts.
  • El punt de cocció de la carn.
  • Totes les hamburgueses valen entre 5,70 i 7,50 €

BRO BARCELONA

L’oferta és curta però saborosa. Destaca l’hamburguesa mexicana amb guacamole i frijoles, amb un punt picant. O les varietats amb formatges curiosos. Res millor que el seu banc exterior per compartir l’entrepà amb el millor ambient de la plaça del mercat de la Barceloneta.

 ANAUCO

Aquest local és troba en el carrer València amb. Aquesta hamburgueseria veneçolana és prou lluny de la influència de la Sagrada Família per dir que treballa per a la gent del barri i no pas per al turista. La contundència veneçolana i el sabor caribeny s’ajunten amb una carn bona, bona. Us proposen un repte: si devoreu una bèstia de 750 grams en mitja hora, us surt gratis.

 

 LITTLE BACOA

Guanyador del Millor Entrepà 2010 segons Time Out Barcelona. El xef Brad Ainsworth el va aconseguir fent hamburgueses amb la millor vedella, receptes imaginatives i contundents, i una graella de pedra volcànica que fa agafar un gust fumat inimitable al tall de carn.

Little Bacoa és un restaurant d’hamburgueses a Barcelona, aquesta és la primera hamburgueseria del grup Bacoa a Barcelona. Es tracta d’un petit local amb molt encant situat al barri del Born, just davant del mercat de Santa Caterina. Compta amb només 15 cadires i una graella.

L’any 2010 es va posicionar com a un dels restaurants pioners de l’hamburguesa gurmet.

Com els seus fundadors, aquesta hamburgueseria és meitat espanyola i meitat australiana. Combinen l’atmosfera australiana de barbacoa amb la qualitat i paciència dels ingredients mediterranis. En la seva carta hi trobareu hamburgueses de carn de vedella ecològica del Pirineu, vaca gallega i xai de Burgos.

Hi ha un factor invariable en tots els establiments de l’empresa: tot és casolà i fet des de zero. Bé siguin les seves salses, pans artesanals o patates, que tallen diàriament a mà i mai congelen.

LA REAL HAMBURGESERIA

Per l’Arturo López, de La Real Hamburgueseria, l’explicació de l’èxit de les hamburgueseries veneçolanes a Barcelona és òbvia: “Creixem molt a prop de la cultura nord-americana però hi posem el nostre toc, volem recuperar l’esperit clàssic made in USA”. Amb panet de broix i evitant el gegantisme, receptes com la Real (recorden les hamburgueses de Chicago) de la vella escola, aquelles ‘patties’ de mida normal i sabor excel·lent.

Tot és de producció pròpia –des del guacamole fins al quètxup de piquillos. La ‘burger’ més cara ronda els 10€, i totes van acompanyades de patates fregides.

 LA ROYALE

És un establiment amb receptes creades per Paco Pérez, estrella Michelin, aquesta hamburgueseria gurmet ofereix carn de tots els continents: vedella japonesa, irlandesa o argentina i ànec xinès, etc.

FIVE GUYS

Five Guys és una cadena alimentosa d’hamburgueses de fast food, però que es diferencia d’altres com McDonals, Burger King, etc.

Costa trobar arguments en contra:

  • Primer, no tenen congelador. “Només tenim nevera, i el producte ens arriba fresc cada dos dies”, explica.
  • Segon, perquè “al matí, els empleats comencen a pelar patates i picar verdures”.

HARD ROCK CAFÉ

Malgrat que es tracti d’una franquícia internacional, el Hard Rock és una referència de cuina nord-americana a Barcelona. Hi ha vida més enllà de l’hamburguesa. Per exemple, l’oferta de carns fumades típiques de la cuina texana, com el pulled-pork (porc rostit i desfet) fumat i amb salsa barbacoa deliciós.

De postres (per als més valents), hi ha el hot fudge brownie, (una copa gegant amb gelat de vainilla i xocolata calenta desfeta sobre un brownie casolà). Recordeu de donar una ullada als records d’artistes morts i vius consagrats de tot el món.