Al barri del Born de Barcelona, davant de la basílica de Santa Maria del Mar, hi ha una gelateria artesana d’especialitat catalana. La Baboia és una gelateria on ofereixen gelats de gustos tan singulars i catalans com el de pet de monja, mel i mató o el de crema catalana, entre d’altres.
Els gelats de Baboia s’elaboren a l’obrador de Canet de Mar del premiat i reconegut gelater Jordi Roig, en la professió gelatera des de fa prop de 30 anys.
Per a donar-li nom a la gelateria s’han inspirat en el joc de la Baboia, un l’ancestral precedent català de la ruleta del que se’n tenen referències de principis del segle XVII. Era una atracció de fira en què el jugador feia girar un braç proveït d’un full metàl·lic que gira al voltant d’un eix i que, en aturar-se, assenyala un número corresponent a un premi.
En aquesta gelateria, la Baboia permet deixar la tria del gelat, un plaer prohibit, per atzar, estalviant-se la decisió de quin escollir: Turró d’Agramunt, avellana de Reus, catalmetlla de Vilafranca del Penedès, llet merengada, massapà de cabells d’àngel, orxata…
Fan gelats de temporada, com el de gaspatxo i la rosa de Sant Jordi i, de cara a la propera temporada de tardor, sabors de tardor com la castanya, el moniato i el panellet. Per acabar-ho d’adobar, elaboren gelats amb producte de temporada curta, com la clementina del Delta de l’Ebre o la maduixa del Maresme.
I també disposen d’un bar gelat amb sangria, cava amb mandarina de Sant Sadurní d’Anoia i col·laboracions com la ratafia de l’Hòstia. Els polos i els sabors clàssics com a xocolata, la maduixa o la vainilla tampoc hi falten. A més, també pots refrescar-te amb els seus batuts, granissats, orxata i endolcir el paladar amb els seus gofres.