Navarin de xai amb verdures de primavera
Un plat refinat que us encandilarà
Avui fem avarin de xai de Cal Sileta amb verdures de primavera! Un plat refinat que us encandilarà i que us suggerim acompanyar amb un vi Pas Curtei d’Alemany i Corrió! Salut!
Ingredients per a la recepta (4-6 comensals)
- 800 grams de filet de coll de xai de Cal Sileta
- 300 ml de vi negre suau
- 2-3 grans d’all
- 1 fulla de llorer
- 3 branquetes de farigola
- 3 branquetes de romaní
- 400 ml. De brou de pollastre
- 30-40 grams de mantega freda
- 4 naps petits
- 16 pastanagues baby
- 100 grams de pèsols
- 50 grams de mongetes verdes
- 4 escalunyes
- Oli d’oliva verge extra
- 1 c / c de sucre
- Pebre negre acabat de moldre
- Sal
Si ets productor, botiga o restaurant i et vols anunciar al Gourmet Català, clica aquí
Elaboració de la recepta
- Comença tallant el xai a trossos de mos i retirant tot excés de greix, salpebra mentre escalfes una cassola o cocotte amb una mica d’oli d’oliva verge extra. Daura la carn de forma homogènia i retira-la quan estigui en aquest punt, si cal fes-ho en tandes.
- Retira la cocotte del foc i afegeix el vi amb cura per desglaçar, incorpora també els grans d’all pelats, la fulla de llorer, la farigola i el romaní. Torna a posar al foc i deixa reduir a temperatura mitjana, fins que estigui a punt de començar a caramel·litzar. Llavors incorpora el brou, el xai i el suc que hagi desprès, porta a ebullició i redueix el foc. Deixa coure unes dues hores a foc lent.
- Mentre es fa la carn prepara les verdures, pela, neteja, trosseja i escalda-les en aigua bullint per separat per a donar-los a cadascuna el temps necessari. Prepara un recipient amb aigua gelada per frenar la cocció quan les retiris. El temps d’escaldat de cada hortalissa dependrà de la mida, les escalunyes uns 8 minuts, les pastanagues la meitat… o al teu gust.
- Quan la carn estigui feta, retira de la cocotte i reserva per reduir el brou, per a això has mantenir-la a foc a temperatura mitjana fins que espesseixi lleugerament. Llavors s’afegeix la mantega freda tallada a trossos, d’un en un. Sense deixar de remoure amb les varetes, bat per a la seva integració. Afegeix el sucre, barreja perquè es dissolgui i prova per si cal rectificar de sal i pebre.
- Reincorpora la carn de xai a la salsa al costat de les verdures blanquejades, deixa coure uns cinc minuts més i retira de foc.
- Serveix el navarin de xai amb verdures de primavera en plats fondos amb una mica del seu suc i decorat amb algunes aromàtiques o brots frescos. Acompanya amb un bon pa artesà i bon profit!
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Pas Curtei d’Alemany i Corrió, un vi de terrer voluptuós, sòlid i potent amb un any de criança però jove d’esperit.
Vi Pas Curtei d’Alemany i Corrió
Font: Gastronomí y Cía