recepta-llonza-porc-palou-pastis-patata-formatge

Agradarà a tots els de la casa

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 4 llonzes de porc de Palou
  • Patates
  • 250 g. de formatge curat de cabra Mas de les Codines
  • Farina
  • Ou
  • Pa ratllat
  • Oli d’oliva
  • Pebre negre
  • 2 cullerades de sèsam
  • Sal
  • Orenga

 

Elaboració de la recepta

  1. Comencem pelant i tallant les patates en fines làmines, les fregim breument en abundant oli i les escorrem.
  2. Agafem un motlle que pugui anar al forn, i cobrim el fons amb una capa de les patates, hi afegim una capa de formatge i una mica d’orenga; repetim l’operació creant diverses capes de patates, formatge i orenga. Acabem amb una capa de patates.
  3. Posem el nostre pastís de patates i formatge al forn durant 15 minuts a 180 ºC
  4. En un plat fons barregem el pa ratllat i el sèsam; en un altre batem els ous, i en un tercer posem la farina.
  5. Fem 3 talls a les llonzes deixant-les obertes com si fossin un ventall, les salpebrem i les passem per la farina, l’ou batut i el pa ratllat amb sèsam. Les fregim en una paella amb oli. Un cop fregides, escorrem l’excés d’oli.
  6. Servim les llonzes fregides amb una porció del nostre pastís de patata i formatge.

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb un Terrer de Coma de Giró Ribot, un vi de color d’intensitat mitjana altra amb tons violacis i ribets de cirera picota. En una primera capa, apareixen notes de fruita vermella carnosa, maduixots i cirera. En un segon pla, afloren records balsàmics de regalèssia, embolcallades per notes nobles d’envelliment (xocolata, toffee i vainilla). Boca Entrada àmplia i fresca, amb un bon pas per boca, estructurat. El taní, persistent i elegant, es fon en un final de boca lleugerament amarg. Post gust llarg i intens.

vi-terrer-coma-giro-ribot

Recepta extreta de: https://www.carnscasals.com/llonza-de-porc-amb-pastis-de-patata/