Un plat farcit de sabor
Ingredients per a la recepta (2 persones)
- Llom
- 1 poma
- 2 rodanxes de pinya
- 150 ml de moscatell blanc
- Aigua
- Oli d’oliva
- Sal
- Pebre
- Julivert picat
Elaboració de la recepta
- Pela la poma i talla-la en mitges llunes. Talla també les rodanxes de pinya a quarts. Reserva.
- Fes-li dos talls profunds al llom de porc, que vagin de costat a costat i en paral·lel. Introdueix en una de les esquerdes uns trossos de poma i en l’altra uns trossos de pinya. Pica a daus la resta de la fruita sobrant i reserva. Lliga la carn amb una corda de cuina perquè no es surti la fruita i salpebra.
- Posa el llom en una font apta per a forn amb un rajolí d’oli. Aboca per sobre el moscatell blanc i una mica d’aigua. Enforna a 190 º C durant 20-30 minuts (amb el forn preescalfat). Si calgués, afegeix-li una mica més d’aigua a meitat de cocció. Quan es dauri, retira la carn, afegeix una mica més d’aigua a la font, passa el suc a una cassola i deixa reduir una mica. Empolvora amb julivert picat.
- Salteja la resta de la fruita reservada en una paella amb una mica d’oli. Salpebra.
- Serveix el llom acompanyat amb les fruites saltejades i salseja.
Maridatge
Podeu acompanyar aquesta recepta amb una sidra Eth Paom d’Arantast, una sidra elaborada en barrica de castanyer. La sidra més fina i deliciosa. Té un olor molt afruitat i agradable, bon equilibri entre aromes més dolces i una amargor poc dominant. Amb el punt just de CO₂ natural.
Recepta extreta de: https://www.hogarmania.com/cocina/recetas/carnes/201209/lomo-cerdo-relleno-16453.html