Un plat farcit de sabor

 

Ingredients per a la recepta (2 persones)

 

Elaboració de la recepta

  1. Pela la poma i talla-la en mitges llunes. Talla també les rodanxes de pinya a quarts. Reserva.
  2. Fes-li dos talls profunds al llom de porc, que vagin de costat a costat i en paral·lel. Introdueix en una de les esquerdes uns trossos de poma i en l’altra uns trossos de pinya. Pica a daus la resta de la fruita sobrant i reserva. Lliga la carn amb una corda de cuina perquè no es surti la fruita i salpebra.
  3. Posa el llom en una font apta per a forn amb un rajolí d’oli. Aboca per sobre el moscatell blanc i una mica d’aigua. Enforna a 190 º C durant 20-30 minuts (amb el forn preescalfat). Si calgués, afegeix-li una mica més d’aigua a meitat de cocció. Quan es dauri, retira la carn, afegeix una mica més d’aigua a la font, passa el suc a una cassola i deixa reduir una mica. Empolvora amb julivert picat.
  4. Salteja la resta de la fruita reservada en una paella amb una mica d’oli. Salpebra.
  5. Serveix el llom acompanyat amb les fruites saltejades i salseja.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquesta recepta amb una sidra Eth Paom d’Arantast, una sidra elaborada en barrica de castanyer. La sidra més fina i deliciosa. Té un olor molt afruitat i agradable, bon equilibri entre aromes més dolces i una amargor poc dominant. Amb el punt just de CO₂ natural.

Recepta extreta de: https://www.hogarmania.com/cocina/recetas/carnes/201209/lomo-cerdo-relleno-16453.html