recepta-hamburguesa-vedella-gourmet

Una hamburguesa de traca i mocador

 

Ingredients per a la recepta (per a 8 hamburgueses)

L’hamburguesa de vedella  d’Embotits Leo Boeck és perfecta si no es vol fer.

  • 750 g de carn picada de vedella de 1a
  • 2 ous mitjans
  • 50 g de torradetes TUC (també valen piquitos de pa)
  • 1/2 ceba gran
  • 1 gra d’all
  • 2 branques de julivert
  • Oli
  • Sal i pebre
  • 4 panets (2 hamburgueses per panet)
  • 250 g tomàquets cherry
  • 1 tall de formatge gouda vell per hamburguesa

 

Elaboració de la recepta

  1. Picar molt fina la ceba, l’all i el julivert. Barreja en un bol amb els ous que, prèviament, haurem batut. Pica les torradetes (o els becs) i quan quedin reduïdes a pols, afegir també l’ou i barrejar. Afegiu-hi la carn, la sal i el pebre i remoure tot fins a homogeneïtzar.
  2. Dividir la massa en vuit hamburgueses en un full de paper de forn i escalfar una planxa a foc mitjà amb un rajolí d’oli per anar passant les hamburgueses. Deixar a la planxa fins que comencin a daurar-se i desengreixar-les abans de posar-les en els panets que prèviament haurem obert.
  3. Sobre cada hamburguesa posarem un tall de formatge gouda i tomàquets cherry tallats en fines rodanxes.
  4. Podeu posar-li ketchup i la mostassa, així com caramel·litzar unes rodanxes de ceba amb unes cullerades de sucre. Al vostre gust!

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb una cervesa Ràfega American Pale Ale de Cerveses Artesanes Bripau, una cervesa de color ambre rogenc, lleugerament tèrbola a causa del dry hopping. Escuma fina i voluminosa de color blanc trencat amb bona retenció. Presencia d’aroma a llúpol provinent del dry hopping amb tocs cítrics i florals. Aroma a malta moderada amb certs apunts de caramel, pa cuit i galeta. Subtil gust a llúpol americà amb qualitats florals i cítriques. Degut a les propietats de les maltes especials utilitzades, presenta una dolçor inicial de malta seguida d’un sabor suau a caramel. La malta i l’amargor del llúpol estan equilibrats al principi i se suporten mútuament fins al final on l’amargor persisteix lleugerament per sobre de la dolçor de la malta.

cervesa-rafega-bripau

Recepta extreta de: http://www.deliciosidades.com/2011/12/receta-de-hamburguesa-gourmet-de.html