recepta-gourmet-suís-trumfos-emmascarats

Sorprenent i deliciosa

 

Ingredients per a la recepta

  • 1 collar butifarra negra de Mafrica/Porc de Palou
  • 250 cl brou de pollastre o porc
  • 2 cebes
  • 150 ml de llet
  • 50 g de mantega
  • 2 g sal
  • 50 ml de l’aigua de coure la patata
  • 200 g de patata bullida
  • 1 g de nou moscada

 

 Elaboració de la recepta

  1. Sofregir la ceba i quan és ben rossa, afegir la negra a trossos, i després de donar-li dues voltes, afegir el bou.
  2. Fem bullir 10 min i podem passar pel triturador, ja sigui tipus batedora o termomix. I ja tindrem la xocolata desfeta de butifarra negra.
  3. D’altra banda pelem i bullim la patata, Recordeu de pesar-la després de pelar. Un cop bullida, la colem guardant l’aigua de cocció.
  4. Afegim la sal, la nou moscada i el pebre i ja podem triturar. Ens hem d’assegurar que quedi ben fí. això ho aconseguirem amb la patata ben cuita i triturant 5 min més.
  5. Posem la crema de patata al sifó, tanquem i afegim una càrrega de gas.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb una cervesa Escórpora de Popaire cervesa elaborada amb diferents varietats de malta d’ordi caramel·litzada, que li aporten un color coure molt atractiu. Es caracteritza per una aroma suau i pel regust lleugerament dolç i molt poc amargant que deixa a causa de la poca presència de llúpol.

escorpora-popaire-cervesa

Recepta de Roger Vilaginés del Restaurant Mare de la Font de Solsona.