Una genial sopa fresca per aquest estiu
Ingredients per a la recepta
- Meló normal
- Meló tipus galia
- Oli d’oliva verge extra Clos de La Torre
- 50 g de pernil ibèric de Jamones La Cava
- Menta per decorar
Variants:
– S’hi pot afegir un raig de nata líquida o llet a la sopa de meló
Elaboració de la recepta
- Començarem per obrir els nostres melons. Assegureu-vos que siguin ben madurs.
- D’entrada, prepararem unes broquetes de boles de meló que resultaran molt simpàtiques a la vista.
- Amb una cullera especial, farem boles de meló. Amb dues boles per persona serà suficient.
- Ara fem el mateix amb l’altre tipus de meló. De fet, ho podeu fer amb tots els tipus de meló que trobeu, tot combinant colors i sabors. Reservem les broquetes.
- Ara aprofitarem tot el meló sobrant on hem fet les boles.
- Tallem un llesca ben gruixuda i traiem les llavors.
- Col·loquem el meló ben net dins un bol per triturar.
- Fem el mateix amb l’altre meló.
- I ara, tal qual, ho triturem. Que quedi ben fi. Ho reservem a la nevera.
- Anem a pel pernilet. El tallem amb unes tisores, ben petitó.
- Escalfem una paella i, sense gens d’oli, saltem aquests encenalls de pernil.
- De seguida que canvïi de color, ja el podrem retirar.
- A l’hora d’emplatar, aboquem el batut de meló al plat i decorem amb els encenalls de pernil, la broqueta de meló i un raig d’oli d’oliva verge extra.
- Una cullera i a gaudir. Bon profit!
Maridatge
Podeu acompanyar aquesta recepta amb un Cava Brut Nature Reserva de Caves El Mas Ferrer, un cava de color groc brillant que d’aroma és intens amb fina crema i notes de criança. És fresc en boca amb tocs de flors i polpa de cítrics. Bombolla molt fina i molt ben integrada.
Recepta extreta de: http://www.lacuinadesempre.cat/2014/07/sopa-de-melo-amb-encenalls-de-pernil.html