Un plat farcit de sabor
Ingredients per a la recepta (4 persones)
- 12 unitats de sardina fresca en lloms
- Olivada empeltre de Blai Peris
- 4 tomàquets vermells
- Pa ratllat
- Sal en escates
- Sal i oli
- Herbes aromàtiques (farigola, romaní i julivert) en branca
Elaboració de la recepta
- Poseu els tomàquets al forn amb una mica d’oli i sal, fins que estiguin cuits, durant 20 minuts a 180º.
- Per fer el farciment, peleu els tomàquets, poseu-los en un bol, piqueu-los, afegiu-hi el pa ratllat i les fulles aromàtiques esmicolades manualment i rectifiqueu-ho de sal i oli.
- Tot seguit, marqueu els lloms de les sardines, pels dos cantons, en una paella amb una mica d’oli.
- Finalment, farciu les sardines amb el tomàquet picat i les herbes aromàtiques, de manera que poseu el farciment damunt d’un llom i ho tapeu amb l’altre.
- I ja per acabar, pinteu el fons del plat amb l’olivada, poseu tres filets de sardina per plat, amb la pell de cara amunt, i acabeu-ho amb unes gotes d’oli i sal en escates.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un cava Trencadís Rosat Grimau de Viña Torreblanca, un cava de color rosat intens, casi vermellós, brillant i amb tons robí. Un goig d’aroma afruitat, en què sobresurten fines notes de maduixa i gerds. Bon pas de boca suau i saborós, és potent i té un bon equilibri entre el seu ric sabor i la seva seca estructura àcida.
Recepta extreta de: http://www.ccma.cat/tv3/cuines/recepta/sardina-farcida-amb-tomaquet-i-olivada/7640/#