Una combinació guanyadora
Ingredients per a la recepta
- 4 cuixes de pollastre de pagès desossades de Ramaders de Muntanya del Berguedà
- 16 escamarlans
- 100 ml de soja
- 80 ml de mel de Mas Buret
- 1 llimona
- 60 ml d’aigua
- 1 ceba
- 2 culleradetes de maizena
- Sèsam d’ORDI NATURA
Elaboració de la recepta
- Peleu els escamarlans i reservar els caps. preescalfar el forn a 200 ºC.
- Omplir cada cuixa de pollastre amb 4 escamarlans pelats, enrotllar i lligar amb fil de cuina.
- Preparar la salsa barrejant la soja, el suc de la llimona, la mel i l’aigua.
- Posar els rotllets en una safata per forn i afegir la salsa, reservant una petita quantitat per barrejar amb la maizena. Afegir els caps dels escamarlans i la ceba tallada a làmines.
- Coure al forn a 200ºC durant 25 minuts, retirar els caps dels escamarlans i afegir la resta de salsa amb maizena, remenar i deixar uns minuts més al forn fins que espesseixi.
- Servir afegint per sobre unes llavors de sèsam.
- Nota: una versió més senzilla és trossejar filets de pollastre, saltar en paella i afegir la salsa.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Inicis de Bohigas, un vi de color vermell de gran vivesa i capa mitjana. A l’inici destaca un caràcter fresc de fruits vermells, angostura i pell de cítrics, amb un marcat caràcter viu. El pas per boca és lleuger i vibrant, amb la rusticitat típica de la varietat bé domada però marcant una identitat varietal inconfusible.
Recepta extreta de: http://marbuenoqueelpan.blogspot.com.es/2013/12/rollitos-de-pollo-rellenos-de-cigalas.html