recepta-gourmet-rotllets-pollastre-pages-escamarlans-soja-mel-sesam

Una combinació guanyadora

 

Ingredients per a la recepta

  • 4 cuixes de pollastre de pagès desossades de Ramaders de Muntanya del Berguedà
  • 16 escamarlans
  • 100 ml de soja
  • 80 ml de mel de Mas Buret
  • 1 llimona
  • 60 ml d’aigua
  • 1 ceba
  • 2 culleradetes de maizena
  • Sèsam d’ORDI NATURA

 

Elaboració de la recepta

  1. Peleu els escamarlans i reservar els caps. preescalfar el forn a 200 ºC.
  2. Omplir cada cuixa de pollastre amb 4 escamarlans pelats, enrotllar i lligar amb fil de cuina.
  3. Preparar la salsa barrejant la soja, el suc de la llimona, la mel i l’aigua.
  4. Posar els rotllets en una safata per forn i afegir la salsa, reservant una petita quantitat per barrejar amb la maizena. Afegir els caps dels escamarlans i la ceba tallada a làmines.
  5. Coure al forn a 200ºC durant 25 minuts, retirar els caps dels escamarlans i afegir la resta de salsa amb maizena, remenar i deixar uns minuts més al forn fins que espesseixi.
  6. Servir afegint per sobre unes llavors de sèsam.
  7. Nota: una versió més senzilla és trossejar filets de pollastre, saltar en paella i afegir la salsa.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Inicis de Bohigas, un vi de color vermell de gran vivesa i capa mitjana. A l’inici destaca un caràcter fresc de fruits vermells, angostura i pell de cítrics, amb un marcat caràcter viu. El pas per boca és lleuger i vibrant, amb la rusticitat típica de la varietat bé domada però marcant una identitat varietal inconfusible.

inicis-bohigas

Recepta extreta de: http://marbuenoqueelpan.blogspot.com.es/2013/12/rollitos-de-pollo-rellenos-de-cigalas.html