recepta-gourmet-risotto-llimona-formatge-cabra-curat-alfabrega

Un arròs primaveral i sorprenent

 

Ingredients per a la recepta

  • 200g d’arròs (Preferentment de varietat Carnaroli o bé Arborio)
  • 1 ceba no gaire grossa
  • 6 fulles d’alfàbrega
  • 600 ml de brou de verdures
  • 30 g de formatge de cabra curatde la Formatgeria Laura
  • Mitja llimona
  • 15 g de mantega
  • Oli d’oliva
  • 1 raig de vi blanc sec
  • Sal
  • 40 g de ruca

 

Elaboració de la recepta

  1. Escalfeu un raig d’oli i la mantega i coeu-hi la ceba picada a quadradets.
  2. Incorporeu-hi l’arròs, remeneu-lo i deixeu que es torri un parell de minuts. Afegiu-hi un raig de vi blanc.
  3. Un cop el vi s’hagi evaporat, afegiu-hi el primer cullerot de brou. Quan l’arròs l’hagi absorbit, n’hi afegiu un altre i així successivament, fins que hagin passat uns 10 minuts.
  4. En aquest punt, quan encara no serà del tot cuit l’arròs, icorporeu-hi 5 o 6 gotes de suc de llimona. Teòricament s’hi hauria de posar gairebé tot el suc de la meitat de la llimona, però pel meu gust és massa, a menys que siguis molt fan de la llimona. Tasteu i, si n’hi voleu afegir més, vosaltres mateixos/es.
  5. Continueu afegint-hi brou,fins que no sigui gairebé cuit. (Normalment aquest tipus d’arròs necessita entre 16 i 18 minuts de cocció.
  6. Durant el darrer instant de cocció afegiu-hi l’escorça ratllada de la mitja llimona i l’alfàbrega que haureu esmicolat amb els dits a trossets no massa menuts.
  7. Pareu l’arròs i afegiu-hi el formatge de cabra ratllat.
  8. Remeneu i serviu el risotto acompanyat d’una mica de ruca.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Sauvignon Blanc de Vinya Janine, un vi de color molt pàl·lid, brillant. Aromàtic, records de fruites blanques barrejats amb tocs florals. Bona intensitat I estructura. Es nota una bona acidessa però esdevé equilibrat en conjunt. Postgust molt llarg i càlid.

sauvignon-blanc-vi-vinya-janine

Recepta extreta de: https://www.laragazzacolmattarello.com/risotto-de-llimona-amb-formatge-de-cabra-curat-i-alfabrega/