recepta-gourmet-gelat-cafe-mascarpone

Gelat amb un sabor potent i molt adult

 

Ingredients: per a la recepta

  • 500 gr. de llet sencera
  • 4 rovells d’ou
  • 150 gr. de sucre
  • 15 gr. de llet sencera en pols
  • 250 gr. de formatge mascarpone
  • 50-90 gr. de cafè Delsams acabat de fer
  • 30 gr. de sucre invertit

 

Elaboració de la recepta

  1. En el got de la Thermomix posem la llet, els rovells d’ou, el sucre i la llet sencera en pols. Programem 9 minuts, temperatura 90º i velocitat 4..
  2. Afegim el formatge mascarpone, el cafè (tirem 50 gr. I al final ho vam provar, si ens agrada amb més gust de cafè, afegim una mica més) i el sucre invertit. Programem 10 segons, a velocitat 4.
  3. Aboquem en un recipient hermètic, tapem i reservem a la nevera fins al dia següent.
  4. Amb geladora: aboquem la barreja a la nevera i manteguem durant 30-40 minuts (o segons indicacions del fabricant) o fins que veiem que ja s’ha format un gelat cremós.
  5. Sense geladora: guardem al congelador i durant les 4 primeres hores, cada 30-40 minuts, el posem en trossos al got de la Thermomix i triturem durant uns segons a velocitat 6, perquè es trenquin els cristalls de gel que s’hagin pogut formar.
  6. Cobrim el gelat amb paper d’enfornar i guardem en un recipient hermètic amb congelador, durant 24 hores.
  7. Traiem del congelador 5 minuts abans del seu consum.

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb un cava Brut de Caves El Mas Ferrer, un cava de color groc amb reflexos verdosos. Seu aroma és intens i afruitat. És sec en boca i presenta amb tocs de fines herbes i cítrics en retronasal.

cava-brut-mas-ferrer

Recepta extreta de: https://www.misthermorecetas.com/2014/07/11/helado-de-cafe-y-mascarpone/