recepta-gourmet-risotto-safra-amb-formatge-el-bac-i-pernil-iberic

Un plat ple de gust i matisos

Recepta que proposa RebostQgat amb productes de la seva botiga, on també trobareu el vi escollit com a maridatge

 

Ingredients per a la recepta (2 persones)

  • 600ml de brou de pollastre, preferiblement fet a casa
  • 40g de mantega
  • 1 ceba petita picada
  • 175g d’arròs
  • 1/2 vas de vi blanc sec
  • 1/4 de cullerada de safrà
  • 25g de formatge el Bac
  • 2 cullerades d’oli d’oliva
  • 2-3 talls de pernil ibèric
  • sal i pebre negra

 

Elaboració de la recepta

  1. Fer bullir el brou, deixar coure a foc lent.
  2. Fondre 25g de mantega a foc mig en una cassola gran, afegir la ceba i coure-la fins que estigui tova, uns 5 minuts.
  3. Incorporar l’arròs , barrejar i coure 2-3 minuts fins que els grans siguin opacs i comencin a enganxar-se al fons de la cassola.
  4. Afegir el vi, barrejar i deixar coure fins que s’evapori,
  5. Ara ja podem començar a incorporar el brou calent, afegint cada vegada aproximadament una tasseta de cafè i deixar que l’arròs es begui el brou abans d’afegir-ne més. Coure, barrejant de tant en tant , fins que l’arròs comenci a estar cremós però encara al dente, uns 15 minuts,
  6. Posar el safrà al caldo restant i afegir-ho a l’arròs.
  7. Apagar el foc, incorporar la mantega restant i el formatge el Bac acabat de rallar i barrejar-ho.
  8. Tapar la cassola i deixar reposar 2-3 minuts per què els gustos es fusioni.
  9. Escalfar l’oli en una paella i fregir el pernil ibèric Retirar i escórrer i col·locar sobre un paper absorbent..
  10. Remoure de nou el risotto i rectificar de sal i pebre.
  11. Servir en plats sopers calents i posar per sobre el pernil cruixent, unes virutes del Bac i si es vol unes fulles de sàlvia.
  12. Si ho volem maridar bé podem acompanyar el risotto amb un vi blanc sec.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi 3 Nits d’Urpina d’Ampans Vins d’Urpina, un vi potent, on el gran volum dóna elegància als tanins madurs. Records de fruita negra, encara fresca sobre fons de torrats fins de la barrica. En boca és llarg, on persisteixen les notes de confitures, fulla de tabac i cacau.

3nits-urpina-ampans-vi

Recepta extreta de: https://www.rebostqgat.cat/ca/r/rissoto-formatge-elbac-maselladre
Imatge extreta de: http://elolordelcafe.blogspot.com.es/2013/11/risotto-de-azafran-con-parmesano-salvia_12.html