recepta-gourmet-pota-tripa-emporda

Un típic plat de menuts deliciós

Aquesta recepta la podeu trobar a la carta del Restaurant Can Tomàs.

 

Ingredients per a la recepta

  • 400 g de galtes
  • 300 g de tripa
  • 4 potes
  • oli
  • 1 ceba grossa
  • 3 tomàquets
  • 4 alls
  • manat d’herbes: pastanaga, porro, farigola, llorer
  • 25 g d’ametlles
  • 1 llesqueta de pa fregit
  • 1 copa de vi ranci
  • pebre
  • sal

 

Elaboració de la recepta

  1. Tant les galtes com la pota i tripa, es venen ja bullits, del contrari ,col·loqueu-ho en una olla al foc amb aigua freda juntament amb el manat d’herbes, el pebre i 1 pols de sal. Deixeu-ho coure fins que tot sigui tou. Traieu els menuts de l’aigua i escorreu-los. Traieu l’os de les potes i talleu-ho tot a daus no gaire grossos.
  2. En una cassola de terrissa amb oli enrossiu-hi els menuts a foc viu. Retireu-ho i sofregiu-hi, a poc a poc, la ceba, pelada i tallada molt fina; afegiu-hi els tomàquets, pelats, sense llavors i picats. Feu-ho confitar bé. Afegiu-hi una mica d’aigua. Un cop fet això, poseu-hi els menuts i una mica de brou de cocció, si en teniu.
  3. En un morter feu la picada amb els alls, el pa fregit i les ametlles. Deixateu-la amb el vi i tireu-la a la cassola. Deixeu-ho coure tot plegat i poseu-ho a punt de sal i pebre abans de treure-ho del foc.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi 3 Nits d’Urpina d’Ampans Vins d’Urpina, un vi potent, on el gran volum dóna elegància als tanins madurs. Records de fruita negra, encara fresca sobre fons de torrats fins de la barrica. En boca és llarg, on persisteixen les notes de confitures, fulla de tabac i cacau.

3nits-urpina-ampans-vi

Recepta extreta de: http://diarigran.cat/2014/05/pota-i-tripa/

Imatge extreta de: https://scontent-mad1-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/26756461_2054237177926640_8257360517135591922_o.jpg?oh=734481de10421684d72e36e440f6ea56&oe=5ADDF309