Les joies gastronòmiques del Prat
Ingredients per a la recepta
- 1 – Pollastre de la Raça Prat del Consell Regulador IGP del Pollastre i Capó del Prat
- 1 – Ceba
- 1 – Pebrot verd italià
- 1 – Cap d’alls
- 4 – Tomàquets madurs
- 100 gr – Cansalada de porc
- 4 cors – Carxofes del Prat de La Masia
- 240 gr – Arròs bomba
- 10 cl – Vi ranci
- 100 gr – Ceps
Elaboració de la recepta
Elaboració del brou:
- Desossaeu el pollastre i reserveu les cuixes i el pit. Doneu color a la carcassa en una olla i incorporeu-hi totes les verdures excepte les carxofes.
- Ho sofregiu fins que es caramel·litzi bé, i a continuació, ho desglaceu amb el vi ranci, tot deixant evaporar l’alcohol.
- Acte seguit, mulleu-ho amb aigua freda fins a cobrir-ho i deixeu que bulli a foc lent durant vint minuts. Deixeu-ho infusionar durant dues hores. Ho coleu i reserveu.
Elaboració de l’arròs:
- En una paella sofregiu el pit i les cuixes prèviament trossejats, juntament amb la cansalada de porc, fins que afagin color.
- Afegiu-hi 50 grams de pebre verd, dos grans d’all, quatre cors de carxofes del Prat i els ceps, i sofregiu-ho fins a rostir.
- Decanteu l’excés de greix, mulleu-ho amb un got de vi ranci fins a evaporar l’alcohol.
- A continuació, nacreu l’arròs i mulleu-ho amb 960 grams de brou de la preparació anterior, prèviament escalfat.
- Saleu-lo i el deixeu bullir durant deu minuts, i els vuit restants acabeu la cocció al forn perquè agafi un bonic color daurat.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un SYH de Vinya Janine, un vi negre amb aroma de fruita madura i molt bon pas en boca, amb cos i equilibrat, saborós.
Recepta extreta de: http://www.gastroteca.cat/ca/fitxa-receptes/arros_fumat_amb_pollastre_de_la_raca_prat__carxofes_del_prat_i_cansalada/