recepta-gourmet-pollastre-pages-rostit

Un plat amb sabor per sucar-hi pa

Recepta del xef Isaac Sabrià (www.salagran.com) que podeu trobar al seu restaurant La Sala de l’Isaac.

 

Ingredients (per 4 persones)

 • 1 pollastre de pagès de l’Empordà (3 kg )
 • 250 g de cebetes del platillo
 • 250 g de pastanaga
 • 2 branques de farigola
 • 30 g d’alls amb pell
 • 50 g de llard
 • 50 g oli d’oliva
 • c/s sal i pebre
 • 1 raig de vi ranci
 • 1 branca de canyella
 • 60 g d’aigua

 

Elaboració de la recepta

Primer de tot netegem el pollastre i el tallem a octaus, el salpebrem i reservem, de mentres en una cassola posem la llard i l’oli i quan sigui ben calent i daurem el pollastre, un cop estigui ben daurat i afegim un raig de vi ranci i seguidament posem les cebetes pelades, els alls i la pastanaga, la canyella i la farigola, deixem coure 10′ i afegim l’aigua, tapem i deixem coure molt lentament fins que el pollastre estigui ben tou.

Hi ha un parell de coses que heu de tenir en compte, si voleu un rostit fosc i potent, el que heu de tenir en compte és que el pollastre quedi molt marcat i que després la ceba també agafi color. Si voleu un rostit amb poc color feu el contrari, no daureu tant el pollastre i la ceba. Una altra cosa a tenir en compte és la cocció de les verdures si preferiu les verdures al punt, un cop estiguin les traieu i continueu la cocció i al final o barregeu tot plegat. Si preferiu les verdures ben cuites i que es desfacin i formin com una melmelada els hi deixeu tota l’estona. Hi ha un parell de coses que heu de tenir en compte, si voleu un rostit fosc i potent, el que heu de tenir en compte és que el pollastre quedi molt marcat i que després la ceba també agafi color. Si voleu un rostit amb poc color feu el contrari, no daureu tant el pollastre i la ceba. Una altra cosa a tenir en compte és la cocció de les verdures si preferiu les verdures al punt, un cop estiguin les traieu i continueu la cocció i al final o barregeu tot plegat. Si preferiu les verdures ben cuites i que es desfacin i formin com una melmelada els hi deixeu tota l’estona.

Jo particularment prefereixo un rostit pujat de color i amb les verdures integrades en el rostit, que formin com una melmelada i els gustos quedin molt ben integrats. L’altra opció és igual de vàlida, és qüestió de gustos. Jo particularment prefereixo un rostit pujat de color i amb les verdures integrades en el rostit, que formin com una melmelada i els gustos quedin molt ben integrats. L’altra opció és igual de vàlida, és qüestió de gustos.

El rostit és d’aquelles receptes ancestrals de la cuina tradicional catalana, forma part de la gran cultura gastronòmica del nostre país i com a tal té moltes variants, s’hi pot posar les herbes aromàtiques que us agradin més, les espècies més desitjades, podeu posar-hi altres verdures, bolets, fruits secs i podeu fer rostits de molts tipus de carns diferents.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Almodí Negre d’Altavins, un vi negre dens, de color violaci, brillant i fluïd a la copa. Desprèn aromes de gerds, mores i fruites del bosc, amb notes de regalèssia i espècies. Agradable i carnós, és fresc a la boca i lleugerament tànic. A la retronasal esclaten les aromes de melmelades de fruits vermells.

 

Recepta del xef Isaac Sabrià (www.salagran.com) extreta de: http://www.isaacsabria.com/2014/09/pollastre-de-lemporda-rostit-amb-pastanaga-ceba-farigola/