recepta-gourmet-amanida-pollastre-pota-blava-citrics

Una amanida que ho té tot

 

Ingredients per a la recepta

  • 2/3 tassa de guarniment cítric de vinagreta amb vinagre de poma Arantast
  • 4 pits de pollastre, sense pell i sense ossos (aproximadament 1 1/4 lb)
  • 1 bossa d’enciam romana, a punt per menjar-se
  • 2 pomes sense pelar, tallades en cubs (aproximadament 2 tasses)
  • ½ tassa de xarons secs, picats
  • 2 cebetes de Cambray (green onions) mitjanes, llesques (2 culleradetes)
  • ½ tassa de cacahuates (maníes) rostits amb mel (honey Roasted peanuts), picats

 

Elaboració de la recepta

  1. Preescalfa la graella (grill) de gas o de carbó. Posa 2 culleradetes de guarniment en un bol petit. Unta tots els costats del pollastre amb les 2 culleradetes de guarniment.
  2. En un bol gran, barreja l’enciam, les pomes, els xarons i les cebes; deixa a part.
  3. Col·loca el pollastre a la graella. Tapa la graella; cuina a foc mitjà de 8 a 10 minuts, voltejant una vegada, fins que el suc del pollastre estigui clar, en tallar el centre de la part més gruixuda (170 ° F).
  4. Afegeix el guarniment restant a la barreja d’enciam; remena. Divideix la barreja d’enciam en 4 plats. Talla el pollastre transversalment en llesques; col·loca-sobre l’enciam. Empolvora amb els cacauets.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquesta recepta amb una sidra selecció de varietats principalment de la Val d’Aran d’Arantast, una sidra elaborada en barrica de castanyer. La sidra més fina i deliciosa. Té un olor molt afruitat i agradable, bon equilibri entre aromes més dolces i una amargor poc dominant. Amb el punt just de CO₂ natural.

sidra-arantast

Recepta extreta de: https://www.quericavida.com/recetas/ensalada-de-pollo-asado-y-citricos/82682ada-9e2e-4673-a60f-69a1b95ee766