Un pastís francès deliciós

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 2 préssecs d’Ordal grans de Cal Pau Jan
  • 2 Ous L
  • 80 g sucre
  • Sal
  • 1 culleradeta d’ssència de vainilla
  • 30 g d’metlla mòlta sense torrar
  • 20 g de arina de blat
  • 100 g de crème fraîche
  • Mantega
  • Sucre glacé
  • Ametlla laminada per adornar

 

Elaboració de la recepta

  1. Preescalfem el forn a 180 º amb calor dalt a baix. Batem els ous, el sucre, la mica de sal i l’essència de vainilla fins que la barreja augmenti de volum i es torni blanquinosa.
  2. Afegim la farina tamisada costat de les ametlles i remenem. Finalment, afegim la crème fraîche i batem uns segons més.
  3. Engreixaren quatre motlles amb mantega, i repartim en ells un dels préssecs trossejat, prèviament net i pelat. Aboquem la crema fins a cobrir lleugerament i laminem per sobre l’altre préssec. Podem escampar una mica més de sucre sobre la superfície.
  4. Posem al forn durant uns 30 minuts fins que la barreja hagi quallat i la superfície estigui lleugerament daurada. Traiem del forn i servim el Clafoutis de préssec tebi o fred. Podem escampar ametlla laminada i sucre glacé.

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb un cava Jaume Grau i Grau Brut Reserva del Celler Grau i Grau, un cava de color groc pàl·lid brillant amb tons a palla. Els aromes són canviants i van apareixent a la copa les fruites madures i confitades (poma al forn, préssec), i amb notes de criança (vainilla). En boca és ampli i estructurat, amb les bombolles molt fines. Final de boca elegant i distingit. Perfecte per tot tipus de peix, marisc, carns amb salses suaus i postres.

Recepta extreta de: https://www.directoalpaladar.com/postres/clafoutis-de-melocoton-receta