recepta-gourmet-llom-mel-oli-oliva

Una recepta amb personalitat

 

Ingredients per a la recepta

  • 1 llom de 2 kg de Carns Trias
  • 3 cullerades de mel de Mel i Oli Piñol
  • 6 cullerades d’oli d’oliva Gerpifi de Mel i Oli Piñol
  • 2 branques de romaní
  • 4 fulles de sàlvia
  • 1 culleradeta de sal gruixuda
  • 10 grams de pebre verd
  • 1 iogurt natural
  • 200 grams de crema de llet

 

Elaboració de la recepta

  1. Untar el llom amb la barreja de mel, oli, herbes, sal i pebre; i deixar tapat macerant a la nevera per tota una nit.
  2. Treure del fred, retirar del recipient el líquid i reservar.
  3. Portar el llom a forn pre-escalfat fort fins que la carn estigui daurada i ferma.
  4. D’altra banda barrejar els sucs reservats amb el iogurt i la crema, bolcar sobre el llom i cuinar 10 minuts més.
  5. Servir amb patates crocants i la salsa a banda.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Kokoro negre de Viña Torreblanca, un vi de color vermell intens, brillant i amb tons blaus. Un goig d’aroma afruitada, en què sobresurten fines notes de fruites del bosc i vainilla. Bon pas de boca, és llaminer, potent i té un bon equilibri entre el seu ric sabor i la seva seca estructura àcida.

kokoro-viña-torreblanca-vi-negre

Recepta extreta de: http://recetas.lanacion.com.ar/1682332-lomo-con-miel-y-aceite-de-oliva-con-hierbas