recepta-gourmet-canelons-tradicionals-crema-carreters

Un plat sublim i molt nostre

Recepta pròpia de la carta del Restaurant Casa Masover.

 

Ingredients per a la recepta

  • 20 plaques de canelons
  • 200 gr. de cap de llom
  • 200 gr. de jarret de vedella Bruna dels Pirineus d’Eco Carn Casa Masover
  • Una botifarra
  • Mitja gallina
  • 200 gr. de terrina de fetge d’ànec (paté)
  • 2 cebes
  • Mitja cabeça d’alls
  • 2 tomàquets
  • Un raig generós de brandi
  • 100 ml d’oli
  • sal i pebre
  • 1 branca de canyella
  • 1 fulla de llorer

 

 Per la salsa de carreretes:

  • 300 g de carreretes
  • 300 ml de nata líquida
  • Un gra d’all
  • Sal

 

Elaboració de la recepta

FARCIT

  1. En una safata d’anar al forn, amb l’oli i la canyella, rostiu les carns senceres amanides amb sal, a 190 ºC, durant deu minuts. Passat aquest temps, hi poseu els alls sencers pelats, una ceba pelada i tallada gruixuda, la fulla de llorer i el tomàquet partit. Ho deixeu rostir quinze minuts més. Ara, ruixeu amb el vi. Trenta minuts més de cocció i ho traieu del forn.
  2. Deixeu que es refredi, traieu la branca de canyella i la fulla de llorer, i passeu les carns amb el suc per la màquina de trinxar o per la trituradora.
  3. Barregem amb el paté de fetge d’ànec.
  4. Fem la salsa. Saltem a una cassola les carreretes, amb el gra d’all picat, fins que perdin tota l’aigua. Els cobrim amb la nata, i a foc lent, fem que bulli el conjunt, lentament, fins que redueixi la nata. Triturem i salpebrem.

 

BULLIT DE LA PASTA

  1. En una cassola alta amb molta aigua salada bullint amb oli i llorer, llenceu, una per una, però de pressa, les plaques de canelons. Prepareu una altra cassola o bol amb aigua freda i uns glaçons, i quan les plaques estan cuites, uns deu minuts de bullit, les aneu traient amb una escorredora i les poseu a refredar dins el bol (sempre se’n trenca alguna, no passa res, per això en coem més). Un cop fredes les esteneu a escórrer sobre uns draps nets i humits que haureu preparat a sobre la taula.
  2. I ara, ve el divertit, aneu farcint els canelons bullits i els emboliqueu sobre si mateixos. En una plàtera que pugui anar al forn, poseu una capa prima de salsa de bolets, a sobre els canelons arrenglerats, acabeu amb una capa generosa de salsa de bolets i els escalfem al forn, tapats, durant deu minuts.

 

Maridatge

 

Podeu acompanyar aquest plat amb un Joncària Merlot Reserva de Pere Guardiola Celler, un vi d’intens color granat amb lleugers reflexos caoba que en boca és ple, carnós, i complex. Tanins concentrats i agradables, ben integrats.

joncaria-merlot-pere-guardiola

Recepta extreta de: http://blogs.cuina.cat/semproniana/2012/03/01/canelons-de-tota-la-vida-pero-amb-salsa-de-bolets/