recepta-gourmet-samfaina-manxega

 

Un plat molt complet

Recepta que podeu trobar ja elaborada per Conservas Mercadelta.

 

Ingredients per a la recepta (4 racions)

  • 4 ous mitjans
  • 4 carbassons mitjans
  • 2 pebrots vermells
  • 1 pebrot verd
  • 400 grams de tomàquets
  • 100 grams de ceba
  • 2 grans d’all
  • 3 cullerades d’oli d’oliva verge + oli per fregir els ous i el pa de motlle
  • 1 mica de sucre
  • Sal, al gust
  • 4 llesques de pa de motlle (opcional)

 

Elaboració de la recepta

  1. Pelem les cebes i l’all, pelem també els carbassons i li traiem les llavors als pebrots. Tallem totes aquestes verdures a trossets petits. Ratllem els tomàquets també.
  2. Posem una paella a foc mitjà amb 3 cullerades d’oli d’oliva verge. Quan estigui calent, afegeix la ceba a trossos, i quan comenci a estar tova, afegeix el carbassó, els pebrots i els alls.
  3. Baixem el foc perquè es faci lentament. Deixem que es cuinin uns minuts més tot junt. Incorporem a la paella el tomàquet ratllat i 1 mica de sucre.
  4. Ha de continuar fregint tot a foc suau fins que les verdures estiguin tendres. El procés trigarà aproximadament uns 20 minuts més. Vam provar i rectifiquem de sal si fos necessari.
  5. En una paella, escalfem suficient oli per fregir els 4 ous, i quan estigui molt calent afegim els ous. Quan estiguin fregits, els col·loquem sobre del samfaina.
  6. Fregim el pa de motlle en el mateix oli i el servim acompanyat del samfaina manxega.
  7. Servim tot el plat en calent o temperat, com ens agradi més.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb una cervesa Escórpora de Popaire cervesa elaborada amb diferents varietats de malta d’ordi caramel·litzada, que li aporten un color coure molt atractiu. Es caracteritza per una aroma suau i pel regust lleugerament dolç i molt poc amargant que deixa a causa de la poca presència de llúpol.

escorpora-popaire-cervesa

Recepta extreta de: http://recetapisto.net/