Un èxit assegurat

 

Ingredients per a la recepta

  • 1 ou
  • 8 talls de pernil cuit extra de Casa Boix
  • 4 talls de formatge
  • Farina per arrebossar
  • Pa ratllat per arrebossar
  • Oli per fregir

 

Elaboració de la recepta

  1. Batem l’ou. Sobre un tall de pernil posem un tall de formatge i tapem amb una altra rodanxa de pernil.
  2. Arrebossem el llibret en farina, insistint en les vores perquè es quedin segellats. Amb la farina aconseguim que l’ou s’enganxi bé a la superfície del pernil.
  3. A continuació ho passem per l’ou i seguidament pel pa ratllat, tornant a insistir i estrenyent les vores. Seguim així fins a acabar amb el pernil i el formatge.
  4. En una paella àmplia posem l’oli a escalfar. Amb que tingui un parell de dits d’oli està bé.
  5. Quan estigui calent, posem els llibrets i els fregim fins que tinguin el daurat que ens agradi.
  6. Un cop fets els anem posant sobre un plat amb paper de cuina perquè absorbeixi l’excés de greix i afavorir així que quedin cruixents. A punt per consumir.

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb un Terrer de Coma de Giró Ribot, un vi de color d’intensitat mitjana altra amb tons violacis i ribets de cirera picota. En una primera capa, apareixen notes de fruita vermella carnosa, maduixots i cirera. En un segon pla, afloren records balsàmics de regalèssia, embolcallades per notes nobles d’envelliment (xocolata, toffee i vainilla). Boca Entrada àmplia i fresca, amb un bon pas per boca, estructurat. El taní, persistent i elegant, es fon en un final de boca lleugerament amarg. Post gust llarg i intens.

Recepta extreta de: http://recetasdeisabel.com/san-jacobos-caseros-faciles/