galta-de-vedella-recepta-gourmet

Al·lucinant, es desfà a la boca

 

Ingredients per a la recepta (2 persones)

  • 1 ceba
  • 1 porro
  • 1 pastanaga
  • 2 alls
  • 1 fulla de llorer
  • 40 cl. de vi negre
  • 2 galtes de vedella desossades i netes de Vedella Ecològica del Pedraforca
  • 1 l. de brou de vedella
  • Oli d’oliva, sal i pebre

 

Elaboració de la recepta

  1. Polim bé les galtes. Les salpebrem i les rossegem en una cassola amb oli d’oliva (uns 8 minuts, fins que quedin daurades).
  2. Piquem la ceba, el porro, la pastanaga i els alls i ho posem a sofregir amb oli d’oliva juntament amb una fulla de llorer.
  3. Quan les verdures estiguin ofegades, hi afegim les galtes de vedella i ho deixem coure un momentet.
  4. Seguidament hi posem el vi negre i ho deixem reduir més o menys fins a la meitat.
  5. Hi afegim brou de carn que ho cobreixi i ho deixem coure a foc mig fins que les galtes siguin ben cuites, ben meloses (unes 3 hores). Si es redueix molt el líquid hi podem afegir aigua o brou.
  6. Quan ja estiguin cuites, passem la salsa per la batedora i seguidament pel colador xinès.
  7. Posem la salsa ja colada en una olla i hi afegim les galtes. Ho podem tenir així fins al moment de menjar; només caldrà escalfar-ho.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Erumir Negre de Can Bonastre, un vi de color vermell granat, d’intensitat mitjana, amb tocs de lleu ataronjat. En nas d’intensitat mitjana-alta, concentrat, franc. Abundant fruita vermella del tipus gerds i mores, sobre fons de regalèssia i records xocolata de pastisseria, cafè i moca. En boca és d’entrada fresca i fàcil. Tanins amables i madurs d’intensitat mitjana, refrescats per la seva equilibrada acidesa, que el converteix en un vi fresc. Permanència llarga, amb clars records llaminers de fruitar vermella madura.

erumir-negre

Recepta extreta de: http://plaersdeboca.blogspot.com.es/2012/01/galta-de-vedella-al-vi-negre.html